Στον κλασικο αθλητισμο μυηθηκαν οι μαθητες των Δημοτικων Σχολειων Σαπων και Ξυλαγανης

Στον κλασικό αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα Kids Athletics μυήθηκαν την περασμένη Τρίτη, 29 Μαρτίου, 150 μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Σαπών και του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής.
 
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών και γνώρισαν μέσα από το παιχνίδι τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού, υπό την καθοδήγηση των μελών της ομάδας Φυσικής Αγωγής ν.Ροδόπης και συγκεκριμένα τους έχοντες την πρωτοβουλία του εγχειρήματος κ.κ. Κωνσταντίνο Πατερόπουλο, Γρηγόρη Κενανίδη, Ιωάννη Μάγειρα και Αθανάσιο Κασσέρη.
 
Το πρόγραμμα Kids Athletic υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ στα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.
 
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.