«Στον ισκιο της Αργως»: Μουσικες παραδοσεις της Ευρωπης στο 63ο Φεστιβαλ Φιλιππων

Τις Αλεξία Βουλγαρίδου και Κορίνα Βουγιούκα φιλοξενεί η Καβάλα την Τετάρτη 19 Αυγούστου

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενούν τη σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και την κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα σε μια συναυλία με τίτλο «Στον ίσκιο της Αργώς», την Τετάρτη 19 Αυγούστου, ώρα 21:00 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Τα τραγούδια της παράδοσης φυλάττουν και μεταφέρουν μέσα στον ωκεανό του χρόνου το αποτύπωμα της ανθρωπότητας. Οι ποιητές της γλώσσας και των ήχων, είχαν πάντοτε την εσωτερική βεβαιότητα πως είναι καταδικασμένος σε λήθαργο βαθύ όποιος δεν σηκώσει το βλέμμα να θαυμάσει τον ίσκιο του καραβιού αυτού.

Παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που επηρεάστηκαν από την παράδοση, όπως τα μετέφεραν από την Αναγέννηση μέχρι τον 20ό αιώνα, Ευρωπαίοι συνθέτες από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, θα ερμηνεύσουν στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, η Αλεξία Βουλγαρίδου και η Κορίνα Βουγιούκα.

Η Αλεξία Βουλγαρίδου, σοπράνο με αξιοθαύμαστη διαδρομή στα σημαντικότερα οπερατικά θέατρα παγκοσμίως, εμφανίζεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και επιλέγει για την επιστροφή αυτή, τον τόπο καταγωγής της.

Η Κορίνα Βουγιούκα, κιθαρίστα με πλούσια ερμηνευτική και ακαδημαϊκή δράση, εστιάζει το ενδιαφέρον της και μελετά επί σειρά ετών τις επιρροές της όπερας και του τραγουδιού στο ρεπερτόριο της κιθάρας. 

Info

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό και 10€ μειωμένο.

Προπώληση εισητηρίων:

  • Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.
  • Κρηνίδες: Cafe «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090
  • Δράμα: Κατάστημα«Americanino» Γ. Παπανδρέου 30, τηλ. 2521058206
  • Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της συναυλίας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.