Στον Εβρο ο Χρηστος Μετιος

Για τον συντονισμό των ενεργειών Περιφέρειας, Δήμων στην αντιμετώπιση του χιονιά

Μετά τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας και τους Δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε την Πέμπτη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
 
Στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μέτιος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, των θεματικών αντιπεριφερειαρχών υποδομών κ. Κώστα Βενετίδη και ανάπτυξης κ. Ελένης Δημούδη, του περιφερειακού Συμβούλου κ. Σωτήρη Μποταΐτη, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστα Χουβαρδά, του στελέχους Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου Χρήστου Παπαποστόλου και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας.
 

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Περιφέρειας υπό τον κ. Μέτιο επισκέφτηκε τους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στα γραφεία των Δημάρχων κ.κ. Βαγγέλη Πουλιλιού, Παρασκευά Πατσουρίδη και Βασίλη Μαυρίδη. Στις συσκέψεις συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων καθώς και η καλύτερη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων. Διαπιστώθηκε ότι τα καιρικά φαινόμενα είχαν διάρκεια, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα ενώ σε πολλά σημεία εντός των πόλεων το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο.
 
Τέλος, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή του Ορμενίου όπου διαπιστώθηκε ότι το σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενώ η προσπάθεια για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας του περιφερειακού οδικού δικτύου συνεχίζεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.