Στον Εβρο μεταβαινουν οχηματα του Αγροτικου Συλλογου Κομοτηνης «Σπαρτακος»

Νικόλαος Κυριαζής: «Θα πάμε να βοηθήσουμε τους συνάδελφους-αγρότες στη φύλαξη των συνόρων»

Με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, φαίνεται πως ολοένα και αυξάνονται οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν τη θωράκιση των συνόρων τη στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να τα διασχίσουν.

Τον λόγο αυτή τη φορά έχουν οι αγρότες, οι οποίοι συνέδραμαν στην προσπάθεια στρατού και αστυνομίας για αποτροπή μιας μαζικής εισόδου μεταναστών, με τη χρήση των τρακτέρ τους. Σε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται τρακτέρ να κινούνται με τα φώτα αναμμένα και κορνάροντας. Η πράξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να αποθαρρύνει τους συγκεντρωμένους να διαβούν τα σύνορα.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή Μελισσοκομείο και Τσιρώζη, αλλά και στο Πέταλο του Πέπλου, κοντά στη γέφυρα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί αγρότες που όπως και τις προηγούμενες βραδιές συνεπικουρούσαν τις προσπάθειες των σωμάτων ασφαλείας.

Στην προσπάθεια αυτή θέλει να συνδράμει και ο αγροτικός σύλλογος Δήμου Κομοτηνής «Σπάρτακος», κατόπιν συνεννόησης  με τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως «είμαστε έτοιμοι αύριο το βράδυ Πέμπτη 5 Μαρτίου να μεταβούμε με τα αγροτικά μας οχήματα στην περιοχή των Φερών ώστε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες προάσπισης των συνόρων μας.

«Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για την ασφάλεια της πατρίδας μας» υπογραμμίζει ο σύλλογος για να απευθύνει κάλεσμα σε όποιον αγρότη επιθυμεί να συμμετέχει να επικοινωνήσει στο τηλ. 6937375005 (Κυριαζής Νικόλαος).

Πάνω από 10 οχήματα εκτιμάται ότι θα στείλει ο Αγροτικός Σύλλογος Κομοτηνής

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής «Σπάρτακος», κ. Νικόλαος Κυριαζής σημείωσε πως η φύλαξη των συνόρων πρωτεύει για τον σύλλογο, που όπως επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης θα μεταβεί με τα αγροτικά του οχήματα στην περιοχή Φερών. «Θα πάμε να βοηθήσουμε τους συνάδελφους-αγρότες στη φύλαξη των συνόρων. Ό, τι κάνουν αυτοί θα κάνουμε κι εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον αριθμό των οχημάτων που θα αποστείλει η Κομοτηνή, ο ίδιος πιθανολογεί πως θα είναι πάνω από δέκα, με την ακριβή εικόνα του αριθμού να μην είναι ακόμη ξεκάθαρη εξαιτίας του πρόσφατου της ανακοίνωσης.

Οι αγρότες της Κομοτηνής που θα μεταβούν στο σημείο, θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, θα παρατείνουν τη διαμονή τους με βάρδιες.

Όσο για τον ρόλο των αγροτών που βρίσκονται στο σημείο ο κ. Κυριαζής ανέφερε πως «βοηθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα, φωταγωγούν τον χώρο και επειδή ξέρουν την περιοχή βοηθούν τις μονάδες της αστυνομίας να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους».

Η απόφαση συνδρομής, όπως είπε καταληκτικά ο πρόεδρος, πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.