Στον δημοσιογραφο Βασιλη Καργα το βραβειο Μαρκιδες Πουλιου 2019

Εν είδει αναγνώρισης της προσφοράς του «Αλεξανδρουπολίτη» δημοσιογράφου στην δημοσιογραφία

Στον «Αλεξανδρουπολίτη» δημοσιογράφο Βασίλη Κάργα θα δοθεί το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2019, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση με τον τρόπο αυτόν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγνωρίζει την πολύπλευρη προσφορά του συναδέλφου στη δημοσιογραφία της Περιφέρειας.

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στην Εύβοια ωστόσο από το 1980 ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Πέραν της δημοσιογραφικής του ιδιότητας είναι και συγγραφέας με τελευταίο έργο του το  παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η απονομή του βραβείου στον Βασίλη Κάργα θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στην καθιερωμένη γιορτή και κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης, στις 12 το μεσημέρι.

Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη, Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, Νίκο Ασλανίδη, Αντώνη Κούρτη, Γιώργη Μελίκη, Θεόδωρο Ιωαννίδη, Χρίστο Ζαφείρη, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Σωτήρη Θεολογίδη, Ξενοφώντα Μαυραγάνη, Σταύρο Τζίμα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.