Στον Δημαρχο Ιασμου η Λαικη Συσπειρωση για τους «φουσκωμενους» λογαριασμους νερου στους Ασωματος

Δεκάδες νοικοκυριά χρεώθηκαν με υπέρογκα ποσά

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιάσμου με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σπορίκη συναντήθηκε.

Με τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη 27 Αυγούστου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιάσμου με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σπορίκη και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης που εκδόθηκαν για δεκάδες νοικοκυριά στους οικισμούς της Δημ. Κοινότητας Ασωμάτων.

Όπως εξήγησε η δημοτική παράταξη κατά τη συνάντηση, δεκάδες νοικοκυριά χρεώθηκαν με υπέρογκα ποσά  (έως και εκατοντάδων ευρώ ακόμα και σε μονομελή  νοικοκυριά) στον τελευταίο λογαριασμό ύδρευσης που τους στάλθηκε από τον Δήμο.

Από την πλευρά της η Δημοτική αρχή παραδέχθηκε ότι υπάρχουν λάθη στις χρεώσεις ύδρευσης λόγω της αδυναμίας καταμέτρησης των υδρομέτρων εδώ και πολλά χρόνια (ακόμα και από το 2016) και τον μη συμψηφισμό προηγούμενων λογαριασμών που είχαν πληρώσει τα νοικοκυριά. Προέβαλε, δε, ως «λύση» την προσέλευση των δημοτών που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα στην αρμόδια υπηρεσία και την κατάθεση αίτησης διόρθωσης λογαριασμού, κάτι που, όπως αντέτεινε η Λαϊκή Συσπείρωση θα επιβαρύνει τους δημότες με επιπλέον κόστη μεταφοράς και τους εκθέτει σε κίνδυνο εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Τα αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιάσμου απαίτησε από την Δημοτική Αρχή:

  • την άμεση διόρθωση όλων των λαθών στις χρεώσεις ύδρευσης των νοικοκυριών και την γνωστοποίηση, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, των διορθωμένων λογαριασμών σε όλα  τα νοικοκυριά της περιοχής, ανεξαρτήτως εάν κάνουν αίτηση διόρθωσης του λογαριασμού ή όχι.
  • την χρέωση με ενιαία τιμή ανά κυβικό μέτρο της κατανάλωσης των νοικοκυριών μιας και πολλά νοικοκυριά που τους χρεώνεται  κατανάλωση άνω των 200 κυβ. μέτρων, αυτή αντιστοιχεί σε περίοδο και προηγούμενων ετών.
  • να γίνουν επιπλέον διευκολύνσεις προς τα νοικοκυριά, π.χ. ευνοϊκότερη ρύθμιση δόσεων, για  αποπληρωμή των διορθωμένων λογαριασμών.
  • να διεκδικήσει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση των σχετικών υπηρεσιών.
  • την υλοποίηση με κρατική χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων βελτίωσης του υδρευτικού δικτύου.

Ο. Μουμίν: «Διαρκής και επικοδομητική η συνεργασία μας»

«Παρά τις αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις μας, η συνεργασία και η επικοινωνία μας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι διαρκής και επικοδομητική», δήλωσε ο κ. Μουμίν στο κλείσιμο της συνάντησης, ευχαριστώντας τον κ. Σπορίκη και τους συνεργάτες του για την επίσκεψη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.