Στον Αστυνομικο Σταθμο Ν. Καλλιστης ο Γιαννης Πλακιωτακης (+Video)

Επισκέφτηκε μαζί με στελέχη της ΝΔ το Σταθμό που καταργείται με την αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας


Τον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Καλλίστης, ο οποίος καταργείται με το πρόσφατο διάταγμα για την αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφτηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λασιθίου και πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται στην Κομοτηνή με την ευκαιρία της κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης.
 
Ο κ. Παλακιωτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη, τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, την πολιτευτή της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου και άλλα στελέχη του κόμματος, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αναμένεται αν δημιουργηθούν με το κλείσιμο του σταθμού.
 

Όπως τονίστηκε, στη χωρική αρμοδιότητα του υπό κατάργηση σταθμού, ανήκε η τουριστικότερη περιοχή όλης της Ροδόπης, η παραλίες Φαναρίου και Αρωγής, που τώρα θα καλύπτονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.
 
Έτσι, τονίστηκε, περίπου 35.000 τουρίστες την εβδομάδα θα πρέπει να αστυνομεύονται από την Κομοτηνή, με όλα τα προβλήματα που αυτό αναμένεται να δημιουργήσει.
 

Όπως αναφέρθηκε από όλες τις πλευρές, οι τοπικοί φορείς αλλά και η ΕΑΥ Ροδόπης είχαν εκφράσει την διαφωνία τους για τοι κλείσιμο του σταθμού, ο οπ[οίος ήδη υπολειτουργούσε.
 
Μάλιστα είχε προταθεί να αναβαθμιστεί και να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα στην Αίγειρο, όπου ο Δήμος Κομοτηνής ήταν πρόθυμος να παραχωρήσει κτίριο για τη στέγασή του, όμως τελικά η εισήγηση δεν έγινε δεκτή.
 

Ο σταθμός αυτή τη στιγμή συνεχίζει μεν αν λειτουργεί, αλλά μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ σιγά σιγά τα στελέχη του ετοιμάζονται για την μετακόμιση στην Κομοτηνή.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το θέμα έχει έρθει στη Βουλή, μετά από συνεργασία του κ. Στυλιανίδη με τον βουλευτή Έβρου κ. Α. Δημοσχάκη, ο οποίος κατέθεσε επερώτηση για το θέμα, ενώ τη διαμαρτυρία τους έχουν εκφράσει και άλλοι φορείς της Ροδόπης.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.