«Στον αερα» η Ροδοπη

Πολλές οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κομοτηνή και στο σύνολο των οικισμών της Ροδόπης

Πολλές είναι οι καταστροφές από την εν εξελίξει κακοκαιρία στην Κομοτηνή αλλά και γενικότερα στους οικισμούς του ν.Ροδόπης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις πέντε ως επτά μποφόρ,κατά τόπους έως και 8 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 3 βαθμούς κελσίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρα πολλές είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί τόσο εντός της πόλης, με σπασμένα δέντρα και κλαδιά, που έπεσαν μάλιστα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με σκισμένες τέντες και οικοδομικά υλικά τα οποία επίσης λόγω των δυνατών ανέμων έπεσαν από πολυκατοικίες της πόλης σε πεζοδρόμια και δρόμους, δίχως ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Δεκάδες είναι οι τζαμαρίες καταστημάτων που έσπασαν, ενώ αναποδογυρισμένοι κάδοι υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης δυσχεραίνοντας και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντίστοιχες είναι και οι εικόνες σε οικισμούς της Ροδόπης, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, έχουν παρασυρθεί στέγες σπιτιών, ενώ πολλές είναι οι ζημιές και σε σπίτια, χαρακτηριστικό παράδειγμα των οποίων το γκρέμισμα καμινάδας.

Ήδη η αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και Ξάνθης εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει το κοινό για την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν στη Θράκη και αύριο, με μικρή εξασθένηση, ενώ θα υπάρχει απότομη πτώση της θερμοκρασίας η οποία αναμένεται να κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς κελσίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.