Στολες, μασκες και καθε ειδους αποκριατικα στην αγορα της Κομοτηνης

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών στα καταστήματα «Bon Bon Komotini», «Παιδικά-Βαπτιστικά Δαδινίδης» «Babaloon»

Η πόλη της Κομοτηνής ξύπνησε την Τσικνοπέμπτη με ήλιο! Έτσι κάτοικοι, επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και φοιτητές άρτι αφιχθέντες από την εξεταστική τους περίοδο βρήκαν την τέλεια ευκαιρία να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης με ευφάνταστες στολές και κέφι που δεν κρύβεται, γεμίζοντας κάθε στενό, αλλά και την κεντρική πλατεία. Η Κομοτηνή στα καλύτερά της με καταστηματάρχες να έχουν στήσει παντού μαγκάλια κερνώντας, ως είθισται, τους περαστικούς κρέατα και … τσιπουράκι.
 
Οι Απόκριες, όμως, δεν είναι μόνο μία ευκαιρία να ανασάνουμε από την καθημερινότητά μας και αυτή την ρουτίνα που συχνά κουράζει. Κάθε γιορτή του χρόνου δίνει, επίσης, νέα πνοή σε όσα καταστήματα της πόλης κατάφεραν να πιάσουν τον παλμό και τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού την περίοδο αυτή, προσφέροντας εποχιακά είδη, όπως, στη συγκεκριμένη περίσταση, αποκριάτικες στολές, περούκες, μάσκες και πολύχρωμα κομφετί!
 
Η οικονομική κρίση, ωστόσο, έχει χτυπήσει την πόρτα κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Εύλογα, λοιπόν, θα αναρωτηθεί κανείς  εάν ο μέσος Κομοτηναίος έκανε έκπτωση στα έξοδά του για την αγορά αποκριάτικών ειδών ή αν παρασυρόμενος από το κέφι του αποφάσισε να … βάλει το χέρι στην τσέπη και να προμηθευτεί κάποια αποκριάτικα είδη.
 
Μιας και οι πιο κατάλληλοι για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα είναι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, ο «ΠτΘ» βρέθηκε στο «Bon Βon Komotini», στο παιδικό κατάστημα «Δαδινίδης» και στο «Baballoon». Οι υπεύθυνοι μεταξύ άλλων μίλησαν για την εμπορική κίνηση σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, αλλά και τις προτιμήσεις του κοινού.
 
ο λόγος στους ίδιους… 

Παναγιώτης Αγγελίδης – Ειρήνη Αγγελίδου, «Bon Bon Komotini» «Πολλοί διέθεσαν αρκετά χρήματα για την στολή που ανταποκρίνεται στα γούστα τους» 

Φέτος το κατάστημα «Bon Bon Komotini» -στο οποίο μπορεί να βρει κανείς από μπρελόκ και είδη δώρων μέχρι εποχιακά- έκανε ένα μεγαλύτερο βήμα, όπως ενημέρωσαν οι ιδιοκτήτες κ.κ. Παναγιώτης Αγγελίδης και Ειρήνη Αγγελίδου, εμπλουτίζοντας το εμπόρευμά του με μερικές αποκριάτικες στολές, κομμάτια για μικρούς και μεγάλους.
 
Η κίνηση ήταν αρκετά ικανοποιητική, έκριναν, μιας και οι ίδιοι προσπάθησαν να κάνουν τις τιμές προσιτές στο καταναλωτικό κοινό. Πολλοί ήταν αυτοί, βέβαια, που, παρά την οικονομική κρίση, διέθεσαν αρκετά χρήματα για την στολή που ανταποκρίνεται  στα γούστα τους.
 
Σε γενικές γραμμές ο κόσμος δείχνει να προτιμά τις κλασικές στολές, εξήγησαν, όπως αστυνομικός, γατούλα, άγγελος και διαβολάκι που ανταποκρίνονται σε κάθε ηλικία. Φυσικά οι νεότεροι, ιδίως οι φοιτητές ντύνονται με «ό,τι πιο τρελό βρουν μέσα στο μαγαζί», ενώ υπάρχουν και οι πιο συγκροτημένοι που βάζουν αξεσουάρ, καπέλα, ένα ζευγάρι γυαλιά και πολλή φαντασία!
 
Όσο για τα μικρότερα παιδιά, την περίοδο των εορτών βρίσκουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν στον αγαπημένο τους ήρωα παιδικών σχεδίων. 

Χρυσούλα Δαδινίδου, «Παιδικά-Βαπτιστικά Δαδινίδης» «Τα παιδιά ανταλλάσσουν στολές και συχνά φορούν τις περσινές ή αυτές των μεγαλύτερων αδερφών τους» 

Μειωμένη η κίνηση της αγοράς σε σχέση με άλλες χρονιές, υποστήριξε η κ. Χρυσούλα Δαδινίδου, ιδιοκτήτρια των δύο καταστημάτων «Παιδικά-Βαπτιστικά Δαδινίδης», μιας και οι καταναλωτές αγοράζουν πολύ συγκρατημένα τα φετινά τους αποκριάτικα είδη. Οι περισσότεροι πελάτες ζητούν εξωφρενικά χαμηλές τιμές, εξήγησε, κάτι που είναι αδύνατον για μία καλή ποιοτικά στολή.
 
Οι περισσότερες τιμές κυμαίνονται από δέκα έως δεκαπέντε ευρώ, αλλά κάποιες μεμονωμένες αγγίζουν μέχρι και τα είκοσι, είπε θέλοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η ίδια προκειμένου να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό προσφέρει έκπτωση -50%, ενώ διαφημίζεται μέσω αναγραφής των προσφορών στην βιτρίνα του καταστήματός της, ραδιοφωνικών διαφημίσεων και διανομή φυλλαδίων σε σχολεία.
 
Στο κατάστημα θα βρει κανείς περιορισμένη ποικιλία από αξεσουάρ, μιας και, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, τα μικρά παιδιά, προτιμούν ολοκληρωμένες στολές για τα παλ μασκέ στα οποία συμμετέχουν. Ως «αντίδοτο» στην κρίση, συνέχισε, συχνά παιδιά ίδιας ηλικίας ανταλλάσσουν αποκριάτικες στολές με συνομηλίκους τους, κρατούν αυτές των μεγαλύτερων αδερφών τους ή φορούν τις περσινές τους.
 
Οι Απόκριες ενθουσιάζουν τα μικρά παιδιά, ενώ οι ανήλικες αρκούνται σε ελάχιστα αξεσουάρ, σχολίασε. Τα πολύ μικρά παιδιά, είπε απαντώντας γύρω από τις προτιμήσεις της κάθε ηλικιακής ομάδας, φορούν χρωματιστές στολές με λουλουδάκια ή ζωάκια, όπως λαγουδάκια και μαϊμουδάκια, αλλά και αγαπημένους παιδικούς ήρωες, για παράδειγμα Μίκυ και Μίνι. Μεγαλώνοντας, προσέθεσε, οι προτιμήσεις τους αλλάζουν και ντύνονται πριγκίπισσες, αστυνομικίνες, πειρατίνες, ενώ τα αγόρια, αντίστοιχα, στρατιώτες και πειρατές. 

Θωμαή Παναγιώτου, «Babaloon» «Η μεγαλύτερη εμπορική κίνηση σημειώνεται από φοιτητές» 

Τις πόρτες του άνοιξε και το κατάστημα «Babaloon» στην Ερμού. Εκεί μπορεί κανείς να βρει μία τεράστια ποικιλία εποχιακών ειδών, όπως ενημέρωσε η κ. Θωμαή Παναγιώτου, εργαζόμενη του καταστήματος, όπως πολύχρωμα μπαλόνια, αποκριάτικες μάσκες και περούκες, σερπαντίνες και κομφετί. Παρότι μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν την περίοδο της Αποκριάς, σχολίασε, η μεγαλύτερη εμπορική κίνηση που παρατηρεί σημειώνεται από νέα άτομα, ιδιαίτερα φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.