“Στοχος μας η σωστη διδασκαλια”

Πριν ένα ακριβώς χρόνο δύο νέα κορίτσια η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και η Τζούλια Κωνσταντίδου υλοποιώντας ένα όνειρό τους ξεκίνησαν την λειτουργία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Επιλογή», στη Χαριλάου Τρικούπη 82. Ενα χρόνο μετά με το ίδιο μεράκι και αγάπη συνεχίζουν προσφέροντας στους μαθητές τους την καλύτερη «Επιλογή».Η πολύχρονη πείρα τους στο χώρο της εκμάθησης ξένων γλωσσών τους δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα παιδιά κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό τους.

ΠτΘ: Ένα χρόνος λειτουργίας του Φροντιστηρίου «Επιλογή». Αποτιμώντας τον, είστε ευχαριστημένες από την λειτουργία του;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Είμαστε πολύ ευχαριστημένες απο την μέχρι τώρα λειτουργία του Κέντρου. Μάλιστα θα λέγαμε ότι η ανταπόκριση του κόσμο ήταν πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν που περιμέναμε. Τώρα που ολοκληρώσαμε ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Επιλογή» και με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς θα είμαστε έτοιμες για τους μαθητές μας για ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

ΠτΘ:Βάσει της εμπειρίας που αποκομίσατε, πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Αλλαγές πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο και πρέπει να υιοθετούνται νέοι μέθοδοι διδασκαλίας. Για αυτό προτιμάμε και εμείς και οι καθηγητές μας να συμμετέχουμε σε επιμορφωτικά προγράμματα στο εξωτερικό ώστε στο Κέντρο μας να γίνεται χρήση όλων των νέων μεθόδων διδασκαλίας

ΠτΘ: Στην Ελλάδα γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Γίνονται σε διάφορα Πανεπιστήμια και έχουμε την δυνατότητα να τα παρακολουθούμε

ΠτΘ: Ποιος είναι ο στόχος του Κέντρου;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Στόχος μας είναι η σωστή διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών με απλοποιημένες μεθόδους, για να είναι η εκμάθηση περισσότερο ευχάριστη, ώστε να είναι εύκολο σε ένα παιδί τεσσάρων ετών ή πέντε να μάθει μία ξένη γλώσσα παίζοντας, τραγουδώντας και χωρίς να έχει την πίεση της απόκτησης καλού βαθμού.

ΠτΘ: Τί τμήματα θα λειτουργήσετε φέτος;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Στο Κέντρο μας υπάρχουν τμήματα όλων των επίπεδων, απο νηπιακά μέχρι Proficiency του Cambridge και του Michigan Επίσης έχουμε τμήματα Γερμανικών, αρχαρίων, αλλά, και προετοιμασίας όλων των εξετάσεων. Απο φέτος στο Κέντρο λειτουργούν και τμήματα εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή χρήση της. Επίσης λειτουργούν και ειδικά τμήματα φοιτητών αλλά και εντατικά τμήματα για όλες τις διδασκόμενες γλώσσες και όλα τα επίπεδα. Επίσης για όλα τα τμήματα και όλα τα επίπεδα υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας μέσω κομπιούτερ,η οποία είναι μία δωρεάν προσφορά του Κέντρου προς τους μαθητές του.

ΠτΘ: Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα διδασκαλίας;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Βεβαίως και υπάρχει συγκεκριμένο διδασκαλίας. Χωρίς πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της εκμάθησης .Απο την πολυετή πείρα μας στην διδασκαλία και την συνεχή ενημέρωση απο επιμορφωτικά σεμινάρια μεθοδολογίας και διδακτικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουμε ορίσει ένα πρόγραμμα διδασκαλίας που τηρείται απο όλους τους συνεργάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα επίβλεψης όλων των μαθημάτων που γίνονται στο Κέντρο μας για την σωστή και συνεχή ενημέρωση των γονέων.

ΠτΘ: Πόσο εύκολο είναι τα παιδιά ν’ αγαπήσουν μια γλώσσα;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Η αγάπη του μαθητή για την γλώσσα εξαρτάται κατ’αρχήν απο τον καθηγητή ,ο οποίος αν έχει τη σωστή μέθοδο να έλξει το παιδί για το μάθημα είναι επόμενο να την αγαπήσει και το παιδί. Βέβαια, και ο ίδιος πρέπει να αγαπά την δουλειά του και τα παιδιά και να προετοιμάζεται ανάλογα για το κάθε μάθημα .Ομως άμεση σχέση έχουν και οι γονείς που τις περισσότερες φορές δεν απαιτούν να μάθει το παιδί σωστά τη γλώσσα αλλά να παίρνει καλό βαθμό και πτυχεία

ΠτΘ: Και όσον αφορά τις τιμές; Υπάρχει κάποια ειδική έκπτωση;

Σ.Μ-Ι.Κ:
Οι τιμές είναι προσιτές. Πρέπει να πούμε ότι έχουμε μία ειδική προσφορά με ειδική έκπτωση στους μαθητές που επιλέγουν την εκμάθηση δύο γλωσσών.

ΠτΘ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Σ.Μ-Ι.Κ:
Κι εμείς σας ευχαριστούμε.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.