Στοχος η αναδειξη των Λασπολουτρων Κρηνιδων

Στο πλαίσιο της προώθησης του έργου κατασκευής νέας σύγχρονης μονάδας πηλοθεραπευτηρίου και ξενοδοχείου στις Κρηνίδες Καβάλας, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου υπεγράφη η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φιλίππων και της Νομαρχίας Καβάλας, από τον δήμαρχο Φιλίππων Λάζαρο Τσαταλμπασίδη και τον νομάρχη Καβάλας Θόδωρο Καλλιοντζή.

Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνει η προετοιμασία του επιχειρησιακού σχεδίου ενώ θα εξεταστούν και τα σενάρια βιωσιμότητας της νέας επιχείρησης που θα δημιουργηθεί, ενώ σε δεύτερη φάση θα διεξαχθεί διαγωνισμός και αξιολόγηση των επενδυτών, ώστε να ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αναδόχους. Να σημειωθεί ότι η επένδυση αναμένεται να ανέλθει στα 7 με 10 εκατομμύρια ευρώ και η σύμπραξη με τον ιδιώτη να διαρκέσει 25-30 χρόνια.

Δίπλα στο σημερινό πηλοθεραπευτήριο, σε οικόπεδο του Δήμου Φιλίππων -που βρίσκεται βόρεια της υπάρχουσας εγκατάστασης- προγραμματίζεται να κατασκευαστεί το έργο με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. «Υπεγράφη μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φιλίππων, της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Φιλίππων και της Νομαρχίας Καβάλας, που αφορά την ανάδειξη, την αξιοποίηση και την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου συγκροτήματος σύγχρονου πηλοθεραπευτηρίου στο Δήμο Φιλίππων. Θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Φιλίππων (ΔΕΠΑΑΦ) Ηλίας Κουμουλίδης, αναφερόμενος στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση θα γίνει η προετοιμασία του επιχειρησιακού σχεδίου ενώ θα εξεταστούν και τα σενάρια βιωσιμότητας της νέας επιχείρησης που θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με τον κ. Κουμουλίδη. Στο επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η διαδικασία εγκρίσεων και η προσέγγιση επενδυτών. Σε δεύτερη φάση θα διεξαχθεί διαγωνισμός και αξιολόγηση των επενδυτών, ώστε να ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αναδόχους.

Να σημειωθεί ότι η επένδυση αναμένεται να ανέλθει στα 7 με 10 εκατομμύρια ευρώ και η σύμπραξη με τον ιδιώτη να διαρκέσει 25-30 χρόνια.

Στη νέα μονάδα των 100 κλινών που θα κατασκευαστεί, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς σε σύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις, θα παρέχονται ατομική και ομαδική πηλοθεραπεία, αισθητική πηλοθεραπεία, φυσιοθεραπεία στην ιατρική πτέρυγα. «Πέραν από τα γνωστά λασπόλουτρα, θα προσφέρει και άλλες σύγχρονες υπηρεσίες που προσφέρονται στα λεγόμενα SPA. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει πηλοθεραπεία, ατομική και ομαδική, αισθητική πηλοθεραπεία, υδροθεραπεία, φυσιοθεραπεία».

Έτσι, με τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων θα επιτευχθεί η αξιοποίηση των λασπόλουτρων καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ενώ μέχρι σήμερα οι ανοιχτές εγκαταστάσεις λειτουργούν εποχιακά, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. «Θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κλειστό πηλοθεραπευτήριο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα λειτουργεί δίπλα και η ξενοδοχειακή μονάδα. Εδώ και πολλά χρόνια το ανοιχτό πηλοθεραπευτήριο λειτουργεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις, όμως χρειάζεται μια σωστή μονάδα πηλοθεραπείας, η οποία να μπορεί να λειτουργεί όλο το χρόνο και όχι μόνο τους τέσσερις μήνες του καλοκαιριού», όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΑΦ κ. Κουμουλίδης.

Όσο για τις παλιές εγκαταστάσεις του πηλοθεραπευτηρίου, ο κ. Κουμουλίδης εξήγησε ότι θα συνεχίσει να υφίσταται με την σημερινή του μορφή, για να υποδέχεται τους λουόμενους που προτιμούν να κάνουν πηλοθεραπεία με παραδοσιακό τρόπο που γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.