Στοχος για το ετος 2006 ο εκσυγχρονισμος και η βελτιωση του Σισμανογλειου Νοσοκομειου Κομοτηνης

Την πίτα τους έκοψαν χθες οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Ροδόπης, στην αίθουσα τελετών της νομαρχίας Ροδόπης, με τυχερή την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ροδόπης. Τις ευχές τους για καλή και δημιουργική χρονιά μετέφερε στους συνεργάτες του κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης

Πριν ξεκινήσει το χαιρετισμό του ο νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης έκανε πρόταση να καθιερωθεί σε ετήσια βάση από φέτος η γιορτή για τα μικρά παιδιά των υπαλλήλων της Νομαρχίας. Ενώ στη συνέχεια μίλησε για την θεσμική στήριξη που είχε από τους υπαλλήλους της Νομαρχίας στην παραγωγή του έργου του. Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο νομός Ροδόπης ήταν «στην καλύτερη ίσως κατάσταση» πανελλαδικά, όσον αφορά την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε αυτές τις μέρες όλη τη χώρα, χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων που «μαζί με άλλους συναρμόδιους φορείς ήταν στα βουνά όπου εγκυμονούσε κίνδυνος ακόμα για τη δική τους τη ζωή».

Ευχαρίστησε θερμά: την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης που ανταποκρίθηκε στο ακέραιο στο καθήκον της, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής που με την επικαιρότητα της νόσου των πουλερικών «ήταν παντού παρούσα», τη Διεύθυνση Υγείας για τα προληπτικά μέτρα που είχε λάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και τη Διεύθυνση Τοπογραφίας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, το Τμήμα Εμπορίου, την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Διοικητικού, τη Διεύθυνση Οικονομικού, τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, αλλά και άλλες Διευθύνσεις για το έργο που προσφέρουν. Ο κ. Γιαννακίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους για την προσφορά τους και τους ζήτησε να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά για τα μεγάλα έργα που έγιναν στη Ροδόπη που οδήγησαν στην αλλαγή του νομού μέσα σε μια δεκαετία, «φτιάξαμε τη Ροδόπη ενεργειακό και διοικητικό κέντρο της περιφέρειας. Δημιουργήσαμε το τρίτο πανεπιστήμιο σε ποιότητα και ποσότητα σ’ όλη τη χώρα. Δημιουργήσαμε την καλύτερη περιφερειακή βιομηχανική περιοχή. Έχουμε την καλύτερη ανοικοδόμηση και δεσμευόμαστε εμείς όλοι οι φορείς να συνεχίσουμε την ανάπτυξη». Επίσης, αναφέρθηκε στην εκπόνηση του νέου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την επόμενη δεκαετία που ξεκίνησε σε συνεργασία της Νομαρχίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την ΤΕΔΚ, την Αναπτυξιακή Ροδόπης και τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου.

Στόχος για το έτος 2006, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη, είναι η προένταξη του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Επίσης, αναφέρθηκε στη προμελέτη του φράγματος Ιασίου, στην διεκδίκηση της δεύτερης μονάδας φυσικού αερίου.

Τέλος, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά», δημιουργική χρονιά, χρονιά συνεργασίας με έκκληση «να είμαστε πιο ανθρώπινοι ως πολίτες».

Μετά τον χαιρετισμό ο νομάρχης έκοψε την πίτα. Το φλουρί έτυχε στη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Νομαρχίας με δώρο τις 3 μέρες άδειας σε 4 υπαλλήλους, ενώ οι μικρές πίτες που μοιράστηκαν στον καθένα ξεχωριστά είχαν 5 νομίσματα, τα 50 λεπτά αντιστοιχούσαν σ’ ένα Κωσταντινάτο και τα υπόλοιπα σε 5 μέρες άδεια.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.