Στο στρατιωτικο φυλακιο της Νυμφαιας ο Πανος Καμμενος (+Βιντεο)

Έδωσε ευχές για τις εορταστικές ημέρες, εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων και την γεωστρατηγική σημασία της Θράκης και ζήτησε "συγνώμη" από τους Έλληνες Πομάκους για τα λάθη της ελληνικής πολιτείας στο παρελθόν

Στο στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος κατέφθασε με ελικόπτερο λίγο μετά της 10 το πρωί, για να ευχηθεί χρονιά πολλά σε στελέχη του στρατού, στρατιώτες αλλά και πολιτικό προσωπικό.  Τον Υπουργό υποδέχτηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο διοικητής του Δ’ ΣΣ κ. Γεώργιος Καμπάς.

Αφού χαιρέτησε το σύνολο των παριστάμενων στελεχών και στρατευμένων, ο Υπουργός άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο ίδιος από τη Ροδόπη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και την φετινή χρονιά, την τελευταία της κρίσης όπως εξήγησε, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση μέρους των απωλειών που υπέστησαν από τις μνημονιακές περικοπές που επεβλήθησαν στις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες  «στον καιρό της κρίσης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο. Αντί να καμφθεί το ηθικό και η αποτελεσματικότητα της αποτροπής με τη μείωση του προϋπολογισμού και του Υπουργείου κατά 60% έγινε ακριβώς το αντίθετο». 

«Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη» σημείωσε εξηγώντας πως «αναπτύχθηκαν όλες οι δυνάμεις στην παραμεθόριο και παράλληλα ισχυροποιήθηκε η θέση μας γεωπολιτικά». Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε πως «η Ελλάδα είναι πια η λύση και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και της Μεσογείου και αυτό χάρη στις συμφωνίες που κάναμε με την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και προς τα Βόρεια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία» στις οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι ένοπλες δυνάμεις που όπως επεσήμανε «έδωσαν την δύναμη πια η χώρα μας να γίνει ενεργειακός κόμβος, καθώς από εδώ θα περνάνε όλα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που παράγονται στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, στην Κύπρο και θα πηγαίνουν προς την Ευρώπη».

Ο κ.Καμμένος  εξήρε και την συμβολή των Εθνοφυλάκων, αλλά και το γεγονός ότι το έτος Εθνοφυλακής στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθότι στα τάγματα ανά την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιοχές με ιδιαίτερη ευαισθησία, προστέθηκαν δεκάδες χιλιάδες εθνοφύλακες που αγκάλισαν το μόνιμο προσωπικό και τους στρατευσίμους, ενώ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια τόσο στην αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων που ενίσχυσε την δύναμη αποτροπής της χώρας αλλά και το αίσθημα αδικίας που δημιουργούσαν οι καταστάσεις του παρελθόντος στους στρατεύσιμους.

«Η Θράκη σημαντικό σημείο για τον Ελληνισμό»

«Η Θράκη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σημείο για τον ελληνισμό. Ο άξονας του ελληνισμού είναι Πόντος, Θράκη, Αιγαίο  και Κύπρος. Αυτός είναι ο άξονας του ελληνισμού, ο άξονας τον οποίο ανεξάρτητα των απειλών, όπως διαμορφώνονται, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Να διατηρούμε την ιστορία και τις παραδόσεις, να θυμόμαστε τι έχει γίνει στο παρελθόν και να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον να ζήσουμε ειρηνικά με όλους αλλά και παράλληλα να αποτρέψουμε εκείνους που πιθανόν να τολμήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα» σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος και στα έργα αλλά και την κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε απομονωμένα χωριά αλλά και σε περιοχές των Πομάκων.

«Συγνώμη από τους Έλληνες Πομάκους για τα λάθη της ελληνικής πολιτείας στο παρελθόν»

«Οι Πομάκοι είναι έλληνες πολίτες, με ελληνική ταυτότητα οι οποίοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και έχουν εθνικό φρόνημα» επεσήμανε κάνοντας λόγο για «λάθη του παρελθόντος που προσπάθησαν να τους οδηγήσουν σε κάποιους που περίμεναν να τους εκμεταλλευτούν, όχι να τους αγκαλιάσουν». Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που γίνονται στις περιοχές αυτές για την δημιουργία υποδομών, αλλά και «για να φέρουμε κοντά μας αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν αρκετά χρόνια με λάθη της ελληνικής πολιτείας» για να ζητήσει έπειτα συγνώμη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας για τα λάθη που έκανε απέναντι στους Έλληνες Πομάκους.

Ο ίδιος επανέλαβε την απόφασή του να παραιτηθεί από Υπουργός Άμυνας και από την θέση του στην κυβέρνηση, αν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς όπως είπε «έτσι επιβάλλει η ιστορία μου και η θέση του Υπουργού Άμυνας σε ένα εθνικό θέμα, που δεν μπορώ να δεχτώ μία υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας».

«Οι Εθνοφύλακες και το μόνιμο προσωπικό στη Θράκη φυλάνε χρόνια Θερμοπύλες»

Ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την εξαιρετική συνεργασία, καλώντας ειδικά τους νέους που υπηρετούν στην περιοχή «να κουβαλάτε πάντα μαζί σας την Θράκη, την πατρίδα και το τι γίνεται σε αυτές τις περιοχές, όπου οι εθνοφύλακες και το μόνιμο προσωπικό φυλάνε χρόνια Θερμοπύλες». «Δεν έχουμε φόβο από το Βορρά. Δεν υπάρχει πλέον ο εθνικός κίνδυνος, αλλά η προστασία των συνόρων, είτε είναι στο Βορρά, είτε στο Νότο, είτε στην Ανατολή, είτε στην Δύση, είναι δική μας ευθύνη και καθήκον».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην σημερινή επίθεση στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, καταδικάζοντας την και ευχόμενος περαστικά στους τραυματίες καλώντας άπαντες «να διαφυλάξουμε την ηρεμία την ειρήνη και την ανάπτυξη στην πατρίδα μας». «Να είμαστε παρόντες παντού εκεί που υπάρχει απειλή αλλά και εκεί που πρέπει να κάνουμε παράσταση της σημαίας, επίδειξη και υποστήριξη της σημαίας μας» κατέληξε.

Ο ίδιος δώρισε στη μονάδα ένα playstation, ενώ δέχτηκε και δύο τιμητικές πλακέτες από τους παρευρισκόμενους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.