Στο στρατιωτικο φυλακιο της Νυμφαιας για ευχες ο Πανος Καμμενος

Εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή και επανέλαβε την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών - Και δήλωσε ότι, ανεξαρτήτως του ρόλου που θα έχει, η Θράκη, και ιδίως η Κομοτηνή, θα είναι στην καρδιά του

Στο στρατιωτικό φυλάκιο της Νυμφαίας βρέθηκε χθες, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποίησε σε φυλάκια της Θράκης, μεταξύ των οποίων και στα Ε/Φ «ΠΛΑΓΙΩΝ», «ΠΕΤΑΛΟΥ», «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ» και «ΓΕΜΙΣΤΗ».

Ο Υπουργός κατέφθασε στο φυλάκιο της Νυμφαίας με ελικόπτερο λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να ανταλλάξει ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή καθώς και τον διοικητή του Δ’ ΣΣ κ. Γεώργιο Καμπά.

Αφού χαιρέτησε το σύνολο των παριστάμενων στελεχών και στρατευμένων, καθώς και ένα μικρό αγόρι στο οποίο δώρισε μία κονκάρδα με το σήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων σε μία μικρή γιορτή που είχαν ετοιμάσει προς τιμήν του, και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο ίδιος από τη Ροδόπη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και την φετινή χρονιά, την τελευταία της κρίσης, όπως εξήγησε, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση μέρους των απωλειών που υπέστησαν από τις μνημονιακές περικοπές που επεβλήθησαν στις ένοπλες δυνάμεις. 

«Η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος της ευρύτερης περιοχής, ο κορμός της λύσης» 

«Σε αυτό τον καιρό της κρίσης, οι ένοπλες δυνάμεις έπαιξαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο»  σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «αντί να καμφθεί το ηθικό αλλά και η αποτελεσματικότητα αποτροπής, με τη μείωση του προϋπολογισμού και του Υπουργείου κατά 60% έγινε το ακριβώς αντίθετο. Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη καθώς αναπτύχθηκαν όλες οι δυνάμεις στην παραμεθόριο και παράλληλα ισχυροποιήθηκε η θέση μας γεωπολιτικά.  Κατάφερε δηλαδή  από μέρος του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή να είναι ο κορμός της λύσης και να αποτελεί αυτό που είπε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν από δύο εβδομάδες, ο άξονας του “πλάνου A”, δηλαδή ο άξονας εκείνων των χωρών που θα φέρουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή».
 
Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην ανάδειξη της περιοχής μας ως ενεργειακού κόμβου, από τον οποίο θα περνάνε όλα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, για να σταθεί και στην Αλεξανδρούπολη, όπου όπως εξήγησε «γίνεται η μεγαλύτερη τράπεζα φυσικού αερίου όλης της Μεσογείου και αυτό σημαίνει ότι από αυτή τη χρονιά η σημασία της ασφάλειας αυτής της περιοχής, έχει δίπλα της πέραν των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και του ελληνικού λαού και όλες τις συμμαχικές δυνάμεις».

Ο κ.Καμμένος  εξήρε και την συμβολή των Εθνοφυλάκων, αλλά και το γεγονός ότι το έτος Εθνοφυλακής στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθότι στα τάγματα ανά την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιοχές με ιδιαίτερη ευαισθησία, προστέθηκαν δεκάδες χιλιάδες εθνοφύλακες που αγκάλιασαν το μόνιμο προσωπικό και τους στρατεύσιμους, ενώ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια τόσο στην αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων που ενίσχυσε την δύναμη αποτροπής της χώρας αλλά και το αίσθημα αδικίας που δημιουργούσαν οι καταστάσεις του παρελθόντος στους στρατεύσιμους. 

«Η Θράκη σημαντικό σημείο για τον Ελληνισμό» 

«Η Θράκη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σημείο για τον ελληνισμό. Ο άξονας του ελληνισμού είναι Πόντος, Θράκη, Αιγαίο και Κύπρος. Αυτός είναι ο άξονας του ελληνισμού, για τον οποίο ανεξάρτητα των απειλών, όπως διαμορφώνονται, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Να διατηρούμε την ιστορία και τις παραδόσεις, να θυμόμαστε τι έχει γίνει στο παρελθόν και να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον να ζήσουμε ειρηνικά με όλους αλλά και παράλληλα να αποτρέψουμε εκείνους που πιθανόν να τολμήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα» σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος και στα έργα αλλά και την κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε απομονωμένα χωριά αλλά και σε περιοχές των Πομάκων. 

«Συγνώμη από τους Έλληνες Πομάκους για τα λάθη της ελληνικής πολιτείας στο παρελθόν» 

«Οι Πομάκοι είναι έλληνες πολίτες, με ελληνική ταυτότητα οι οποίοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και έχουν εθνικό φρόνημα» επεσήμανε κάνοντας λόγο για «λάθη του παρελθόντος που προσπάθησαν να τους οδηγήσουν σε κάποιους που περίμεναν να τους εκμεταλλευτούν, όχι να τους αγκαλιάσουν». Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που γίνονται στις περιοχές αυτές για την δημιουργία υποδομών, με όσες δυνατότητες διαθέτει η ΜΟΜΚΑ και οι υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων και του Στρατού, καθώς και για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται από κλιμάκια του στρατού, όπως εξήγησε «για να φέρουμε κοντά μας αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν αρκετά χρόνια με λάθη της ελληνικής πολιτείας».
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μάλιστα τόνισε πως οφείλει να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας για τα λάθη που έκανε απέναντι στους Έλληνες Πομάκους, αναφερόμενος στην εγκατάλειψη κάποιων χωριών, ιδιαίτερα στην ορεινή Θράκη, στα οποία όπως τόνισε «πρέπει να σκύψουμε, να τα αγκαλιάσουμε, να είμαστε δίπλα τους, να βοηθήσουμε να γεμίσουν με παιδικά χαμόγελα και να μην αφήσουμε κάποιους οι οποίοι χρησιμοποιώντας περίεργα κονδύλια, από περίεργες προελεύσεις, να κάνουν πολιτικές προσπαθώντας να περάσουν τις λογικές του φονταμενταλισμού και του μίσους σε μια περιοχή που ζούμε ειρηνικά οι Έλληνες, οι Έλληνες Πομάκοι, οι Έλληνες μουσουλμάνοι, η θρησκευτική μειονότητα των μουσουλμάνων, κάτω από την ασπίδα του ελληνικού κράτους, της ελληνικής Πολιτείας, που τους βλέπει όλους ίσους, όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Ο ίδιος επανέλαβε την απόφασή του να παραιτηθεί από Υπουργός Άμυνας και από την θέση του στην κυβέρνηση, αν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς όπως είπε «έτσι επιβάλλει η ιστορία μου και η θέση του Υπουργού Άμυνας σε ένα εθνικό θέμα, που δεν μπορώ να δεχτώ μία υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας». 

«Οι Εθνοφύλακες και το μόνιμο προσωπικό στη Θράκη φυλάνε χρόνια Θερμοπύλες» 

Ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την εξαιρετική συνεργασία, καλώντας ειδικά τους νέους που υπηρετούν στην περιοχή «να κουβαλάτε πάντα μαζί σας τη Θράκη, την πατρίδα και το τι γίνεται σε αυτές τις περιοχές, όπου οι εθνοφύλακες και το μόνιμο προσωπικό φυλάνε χρόνια Θερμοπύλες». «Δεν έχουμε φόβο από τον Βορρά. Δεν υπάρχει πλέον ο εθνικός κίνδυνος, αλλά η προστασία των συνόρων, είτε είναι στον Βορρά, είτε στον Νότο, είτε στην Ανατολή, είτε στην Δύση, είναι δική μας ευθύνη και καθήκον».

Μετά το τέλος του χαιρετισμού του ο ίδιος δώρισε στη μονάδα ένα playstation, και
δέχτηκε τιμητικές πλακέτες από τους παρευρισκόμενους, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει από το ακριτικό φυλάκιο, ανακοίνωσε επταήμερη άδεια στο προσωπικό του φυλακίου, που ήταν παρόντες στην επίσκεψή του.
 
Στις ολιγόλεπτες δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του, στην τελευταία όπως είπε ενδεχομένως παρουσία του στην Θράκη, τόνισε πως «ανεξάρτητα από τον ρόλο τον οποίο θα έχω, η Θράκη θα είναι στην καρδιά μου, και ιδίως η Κομοτηνή».

Καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι 

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην χθεσινή βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, καταδικάζοντάς την και ευχόμενος περαστικά στους τραυματίες καλώντας άπαντες «να διαφυλάξουμε την ηρεμία την ειρήνη και την ανάπτυξη στην πατρίδα μας». «Να είμαστε παρόντες παντού εκεί που υπάρχει απειλή αλλά και εκεί που πρέπει να κάνουμε παράσταση της σημαίας, επίδειξη και υποστήριξη της σημαίας μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.