Στο «σκαμνι» για τα μπλοκα οι αγροτες της Ροδοπης;

«Βροχή» τα «ραβασάκια» με τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την «παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση»

Τρεις μήνες μετά από τη λήξη των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο τότε σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, δεκάδες αγρότες από το νομό Ροδόπης παραλαμβάνουν «ραβασάκια» από τη Διεύθυνση Αστυνομίας, με τα οποία καλούνται να παρουσιαστούν στο Τμήμα Τροχαίας και να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά μπλόκα. Πληροφορίες του «ΠτΘ» θέλουν τον αριθμό των αγροτών που έλαβαν τις σχετικές κλήσεις τα τελευταία 24ωρα να αγγίζουν τους 100.

Στις κλήσεις αναφέρεται ότι οι αγρότες καλούνται να εμφανισθούν ενώπιον  των ανακριτικών υπαλλήλων για να εξετασθούν σε προκαταρκτική εξέταση και να δώσουν εξηγήσεις «σύμφωνα με την Α16/483 από 23-02-2016 παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, για παράβαση του άρθρου 292 παρ.1 Π.Κ. “Παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση”».

«Ραβασάκια» και στους αγρότες της Ορεστιάδας

«Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τα αγροτοδικεία θα μας γονατίσουν», απαντά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου

Την ίδια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε τις τελευταίες ημέρες για τους αγρότες της περιοχής της Ορεστιάδας, που συμμετείχαν στο μπλόκο των Καστανέων, και η οικεία αστυνομική διεύθυνση. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» απευθύνει δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση, εγκαλώντας την ότι στήνει αγροτοδικεία. «Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. «Την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζουν», επισημαίνεται, «τα ίδια αυταρχικά μέτρα θα χρησιμοποιήσουν για να μας τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιδράσεις μας. Όμως τους προειδοποιούμε:  ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τα αγροτοδικεία θα μας γονατίσουν». «Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα με πολιτική απόφαση της Βουλής το αίσχος των αγροτοδικείων», τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ενώ διαμηνύεται τέλος ότι «η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

Ανάλογη αντίδραση αναμένεται τις επόμενες ώρες και από τα συλλογικά όργανα των αγροτών του νομού Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.