Στο «Πρασινο Ταμειο» ο Δημος Ιασμου

Αφορά στην προμήθεια 30 υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Τριάντα υπόγειους κάδους απορριμμάτων αναμένεται να αποκτήσει, εφόσον εγκριθεί η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Ιάσμου στο Πρόγραμμα  «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019 -2020» του Πράσινου Ταμείου.
 
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ολοκληρώθηκε με το σύνολο των υποβληθεισών προτάσεων να αγγίζουν τις 172 και τον Δήμο Ιάσμου να είναι ο μοναδικός δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που υπέβαλλε πρόταση.
 
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιάσμου ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 55 εκατ. Ευρώ ενώ μέχρι τις 1 Ιουλίου έχουν ενταχθεί 21 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 9.522.929,37 ευρώ με συνολικό ποσό χρηματοδότησης από Π.Τ. 5.125.781,15 ευρώ.
 

Δίκαιη και αναλογική κατανομή στους μεγάλους οικισμούς του Δήμου

 
Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δήμαρχος Ιάσμου εξήγησε πως η πρόταση αφορά στην προμήθεια 30 υπόγειων κάδων απορριμμάτων που εφόσον εγκριθεί θα κατανεμηθούν στην πλειοψηφία των μεγάλων οικισμών του Δήμου, δίκαια και αναλογικά, αρχής γενομένης από δέκα κάδους που θα τοποθετηθούν εντός του οικισμού του Ιάσμου.
 
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την τελική έγκριση του προγράμματος, ωστόσο όπως επεσήμανε δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα από πλευράς υπουργείου, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει με την σειρά της καθυστερήσεις σε διάφορους τομείς και της κρατικής μηχανής.
 
Ο κ. Μουμίν δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της πράσινης ανάπτυξης, ενώ ανακοίνωσε και το αίτημα που κατέθεσε προς τον αγωγό ΤΑΠ για την προμήθεια άλλων πέντε περίπου υπόγειων κάδων για την τοποθέτησή τους και άλλους οικισμού του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.