Στο πορτοκαλι επιπεδο συναγερμου απο σημερα η Ροδοπη

Σε ισχύ τα νέα μέτρα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας

Στο πορτοκαλί επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, η Ροδόπη, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε στο νομό τις τελευταίες μέρες.

Ρεκόρ κρουσμάτων ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27-10 στη ΠΕ Ροδόπης με 75 κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφονται στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. Για αυτό και από σήμερα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η περιοχή μας βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού.

Επιπλέον χθες Τετάρτη , εντοπίστηκαν 57 νέα κρούσματα στη Ροδόπη, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, γίνονται μαζικά τεστ Covid-19 στον γενικό πληθυσμό της ΠΕ Ροδόπης, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ κατά τις ώρες 12:00-15:00, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Τι μέτρα ισχύουν από σήμερα Πέμπτη

Σύμφωνα με τον χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr, το επίπεδο 3 τα κυριότερα μέτρα που περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00.Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας).
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Για τις συναθροίσεις προβλέπεται όριο ως εννιά άτομα με μάσκες, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.
  • Μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίου σε δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενώνες, κ.λπ.).

Πίνακας με όλα τα μέτρα για το Επίπεδο 3 – Αυξημένης επιτήρησης

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.