Στο πλευρο του Βασιλη Καρρα οι Κομοτηναιοι “Mice The Swing Band”

Θα ανοίξουν τη συναυλία του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού - Οι Δήμητρα Μπαλιάκα, Χρυσόστομος Κεπελής, Αλέξανδρος Κίνας, Γιώργος Μπάτζιος, Άγγελος Κιουτζίδης, Δημήτρης Αμπελίδης και Κώστας Κυριάκου μιλούν για την έως τώρα πορεία τους στον «ΠτΘ»

Ένα μεγάλο νέο, επιστέγασμα των μικρών αλλά σταθερών και επιτυχημένων βημάτων που έχουν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, ανακοίνωσαν χθες, στη επίσημη σελίδα τους στο facebook οι “Mice The Swing Band”. Το νέο αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το Σάββατο 19 Αυγούστου θα βρεθούν στο πλευρό του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, στη σκηνή του Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού, για να τραγουδήσουν μεταξύ άλλων την πρόσφατη μεγάλη τους επιτυχία, την διασκευή σε swing ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Βασίλη Καρρά «Όπως παλιά».
 
Η ανακοίνωση από πλευράς του συγκροτήματος έγινε ωστόσο πρώτα στον ραδιοφωνικό αέρα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» καθώς τα μέλη του συγκροτήματος, ήτοι οι Δήμητρα Μπαλιάκα, Χρυσόστομος Κεπελής, Αλέξανδρος Κίνας, Γιώργος Μπάτζιος, Άγγελος Κιουτζίδης, Δημήτρης Αμπελίδης και Κώστας Κυριάκου, φιλοξενήθηκαν το πρωί της Τετάρτης, 2 Αυγούστου, στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β».
 
Η πρώτη σύνθεση της μπάντας ήταν διαφορετική, ωστόσο κατόπιν τυχαίων γεγονότων, αρχικά για μία και μοναδική εμφάνιση, τα επτά μέλη του συγκροτήματος, ενώθηκαν σχηματίζοντας τους “Mice The Swing Band”. «Αυτό έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια» μας είπε η μοναδική γυναίκα της μπάντας και τραγουδίστρια Δήμητρα Μπαλιάκα επισημαίνοντας πως «και μουσικά στην αρχή δεν είχαμε καμία σχέση με τη σημερινή μπάντα. Παίζαμε τελείως διαφορετικά κομμάτια, κυρίως έντεχνα, ωστόσο δίχως ακριβώς να μπορούμε να διευκρινίσουμε τους λόγους καταλήξαμε στο συγκεκριμένο είδος, προστέθηκαν τα δύο σαξόφωνα και τα ντραμς και έτσι πήραμε μια συγκεκριμένη μορφή και ταυτότητα, καταλήγοντας σε αυτό που είμαστε σήμερα. Μία  swing κατά βάση μπάντα, λίγο επηρεασμένη και από jazz».
 

«Το είδος που ασχολείται ο κάθε μουσικός επηρεάζεται πάντα από το είδος της μουσικής που ακούει, έτσι και εμείς, αρκετοί από εμάς, όταν ξεκινήσαμε, είχαμε τάση προς αυτή την μουσική» συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπάτζιος.
 
Η πλειοψηφία των μελών της μπάντας είναι απόφοιτοι, του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. « Οι περισσότεροι ξεκινήσαμε από το Μουσικό Σχολείο,  ενώ άλλοι όπως ο Αλέξανδρος ασχολούνταν με τη μουσική και πιο παλιά» τόνισε ο Χρυσόστομος Κεπελής για να συμπληρώσει η Δήμητρα πως « για την ακρίβεια βρεθήκαμε κάπου στη μέση, γιατί υπήρχαν κάποια παιδιά τα οποία ήταν στο Μουσικό και κάποια άλλα που δεν ήταν. Μέσω κοινών γνωστών βρεθήκαμε και έγινε η μπάντα».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις δυσκολίες της «συμβίωσης» επτά διαφορετικών ανθρώπων σε μία μπάντα ο Γιώργος τόνισε πως «το να είναι στην μπάντα είναι σαν να είσαι παντρεμένος. Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Έχει τα καλά και τα άσχημα, τις όμορφες στιγμές και τους τσακωμούς που εν τέλει καταλήγουν πάντα σε καλό». 

«Η έως τώρα πορεία μας, μας δικαιώνει όλους» 

«Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κάπως την έως τώρα πορεία μας ως μπάντα, είναι σταθερή και εξελίξιμη. Μια πορεία που μας δικαιώνει όλους γιατί ουσιαστικά δείξαμε αυτό που είμαστε, άρεσε στον κόσμο και μας αποδέχτηκαν» τόνισε με τη σειρά του ο Αλέξανδρος Κίνας, με τον Γιώργο να συμπληρώνει πως την υφιστάμενη στιγμή «είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, προσπαθώντας από ερασιτέχνες να γίνουμε επαγγελματίες».
 
Προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουν συνολικά σαν ομάδα, με τον κάθε ένα να έχει τον ρόλο του μέσα σε αυτή, εκφράζοντας ωστόσο άποψή για το σύνολο της δουλειάς τους. «Παίρνουμε ιδέες από όλους και εν τέλει ενισχύουμε την κάθε ιδέα ο καθένας με τη δική του πινελιά» υπογράμμισε η Δήμητρα.
 
Η επαγγελματική τους ενασχόληση με το τραγούδι και τη μουσική, αποτελεί επιθυμία για το σύνολο των μελών της μπάντας, οι οποίοι ωστόσο κρατούν χαμηλό προφίλ, αναγνωρίζοντας τόσο τις δυσκολίες του επαγγέλματος όσο και τις θυσίες που θα πρέπει να κάνουν για την επίτευξή της, τονίζοντας ωστόσο πως αν υπάρξει μια πολύ καλή ευκαιρία, «θα το σκεφτούμε και θα το κυνηγήσουμε».
 

Μέχρι στιγμής άπαντες δήλωσαν ευχαριστημένοι από την έως τώρα πορεία τους, επισημαίνοντας επίσης και τη βοήθεια που έχουν δεχτεί από τον κόσμο της περιοχής αλλά και επιχειρήσεις που τους έχουν παραχωρήσει την μουσική τους σκηνή για να παίξουν, γεγονός που όπως τόνισαν είναι δύσκολο για μία επταμελή μπάντα σε σχέση με κάποιον μεμονωμένο καλλιτέχνη.
 
Συγκεκριμενοποιώντας τη συζήτηση στη διασκευή του «Όπως παλιά» τα μέλη της μπάντας εξήγησαν πως η ιδέα οφείλεται στον Γιώργο Τζατζανά πρώην αλλά και «επίτιμο» μέλος της μπάντας, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία μαζί με τον Χρυσόστομο.
 
Όπως εξήγησε η Δήμητρα «αρχικά εκφράσαμε όλοι αντιρρήσεις, καθώς μας φαινόταν περίεργο να διασκευάσουμε ένα λαϊκό κομμάτι, ενός τόσο μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή σε swing. Πιστεύαμε ότι θα ήταν μια παταγώδης αποτυχία, αλλά τελικά αποφασίσαμε να το δουλέψουμε και να κρίνουμε επί του τελικού αποτελέσματος. Το κάναμε και μας άρεσε πάρα πολύ το αποτέλεσμα που βγήκε, οπότε αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε και να βγάλουμε και το video clip για να το δημοσιοποιήσουμε στον κόσμο».
 
Το τραγούδι αυτό οι “”Mice The Swing Band” θα έχουν την ευκαιρία να το παρουσιάσουν live δίπλα στον Βασίλη Καρρά στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού σε λίγες ημέρες, ενώ πλούσιο προβλέπεται και το υπόλοιπο πρόγραμμα του καλοκαιριού, που θα βρει την μπάντα μεταξύ άλλων και στο Φανάρι όπου θα δώσουν μία συναυλία στις 7  Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα».
 
Ως προς τα επόμενα βήματά τους, οι ίδιοι υπογράμμισαν πως τα βήματά τους θα είναι προσεχτικά. «Αφού ξεκινήσαμε με τις διασκευές θα επιμείνουμε σε αυτό πριν κυκλοφορήσουμε κάτι δικό μας. Ήδη ωστόσο έχουμε ετοιμάσει δύο τραγούδια, σε στίχους του Σπύρου Νταντανίδη» πρόσθεσε ο Γιώργος Μπάτζιος. 

Οι Mice The Swing Band μιλούν για τις καλές και τις κακές στιγμές της έως τώρα πορείας τους 

Χρυσόστομος Κεπελής
 
Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν κακές στιγμές. Το κάθε πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, και κοιτάμε πάντα το μέλλον. Δεν μένουμε σε πράγματα που έγιναν στο παρελθόν.  Οι καλές στιγμές, πέρα από το μουσικό κομμάτι, είναι όταν μαζευόμαστε όλοι, γιατί πέρα από την επαγγελματική μας σχέση, είμαστε μια οικογένεια. Η μουσική για μένα είναι η ζωή και η καθημερινότητα μου.
 
Δήμητρα Μπαλιάκα
 
Υπάρχουν διάφορες κακές και διάφορες καλές στιγμές που εμείς δεν θέλουμε να τις ονομάζουμε έτσι γιατί θεωρώ ότι μέσα σε αυτές απλά υπάρχει δημιουργικότητα. Ως μία από τις καλύτερες στιγμές μας είναι η συνεργασία μας με τον μάνατζερ μας πλέον, τον Αργύρη Ζησιόπουλο, ο οποίος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και μας έχει εξελίξει. Θέλω να πιστεύω ότι μία πολύ καλή στιγμή μας θα είναι στο Φεστιβάλ Τυχερού, που θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον κ. Βασίλη Καρρά.
Η μουσική για μένα είναι ελευθερία.
 
Άγγελος Κιουρτζίδης
 
Σίγουρα υπήρχαν άσχημες στιγμές, αλλά τις προσπερνάμε. Μέσα από τις κακές στιγμές προκύπτει κάτι  καλό. Οι καλές στιγμές στο συγκρότημα, για μένα, είναι κάθε φορά που συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί.
Μουσική για μένα στην αρχή ήταν το να παίζω μόνο για μένα. Πλέον θεωρώ και εγώ πως αποτελεί την καθημερινότητά μου.
 
Κώστας Κυριάκου
 
Υπάρχουν δυσκολίες, γιατί είμαστε τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κακές στιγμές. Και ό,τι υπάρχει το αφήνουμε πίσω μας και προχωράμε.
Δεν θα μπορούσα να περιορίσω το νόημα της μουσικής για μένα σε μία λέξη. Μουσική για μένα είναι τα πάντα.
 
Δημήτρης Ιορδάνης Αμπελίδης
 
Είμαστε και στα καλά και στα κακά μαζί, και ίσως αυτό μας βοηθάει να προχωράμε.
Μουσική για μένα είναι κάτι παραπάνω από τη ζωή. Πρώτα έμαθα νότες και μετά έμαθα γράμματα.
 
Γιώργος Μπάτζιος
 
Άσχημες στιγμές σίγουρα υπάρχουν, από θέματα ήχου, μέχρι θέματα συνεννόησης, κλπ. Η καλύτερη στιγμή για έναν καλλιτέχνη είναι όταν βλέπει τη δουλειά σου να ανταμείβεται. Όταν ακούει το τραγούδι σου να παίζεται στο ραδιόφωνο ή όταν βλέπει τα σχόλια του κόσμου κάτω από το τραγούδι σου στο youtube.
 
Η μουσική για μένα είναι ζωή, γιατί πλέον ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τη μουσική, κάνουμε πρόβες, δεν κάνουμε τίποτε άλλο, έτσι ζούμε. 

Αλέξανδρος Κίνας 

«Μία από τις καλύτερες στιγμές μας  ήταν στο Θερινό Θέατρο Κομοτηνής, που ήταν το πρώτο φεστιβάλ που είδαμε άνθρωπο να χορεύει με τα τραγούδια μας και ανάμεσά τους ήταν μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας. Ο Χρυσόστομος άφησε τη κιθάρα του και πήγε να χορέψει μαζί της. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές που είχαμε σαν συγκρότημα».

Και τα ευχαριστώ… 

Καλώς ή κακώς είναι δύσκολος ο δρόμος που επιλέξαμε, εκτός από πολλά άτομα είναι και δύσκολη η μουσική που παίζουμε, όμως πάντα υπήρχαν άνθρωποι και θα υπάρχουν άνθρωποι που μας βοηθούν πάρα πολύ, που πιστεύουν σε μας, είναι δίπλα μας όποτε και να τους χρειαστούμε.
 
Ο ένας είναι ο Αργύρης Ζησιόπουλος, που πίστεψε σε μας, μας ανέλαβε και μας πάει μπροστά. Ένας άνθρωπος που επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ είναι ο Γιώργος Εφραιμίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί μας, μας έδινε χώρους για πρόβες και γενικότερα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και επίσης ο Kristian Εφραιμίδης με τον οποίο ηχογραφήσαμετο κομμάτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.