Στο πλευρο των συνανθρωπων της η Φοιτητικη Ενωση Κυπριων

Για πρώτη φορά φέτος η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων συμμετείχε στην αιμοδοσία του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στον συνάνθρωπό της. Μετά από πολλές προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει από το 2001, η πρωτοβουλία των Κυπρίων φοιτητών φέτος πήρε σάρκα και οστά.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης Δημήτρης Δημητρακόπουλος, μιλώντας για την αιμοδοσία, επεσήμανε την πρωτοβουλία της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων «Πρωτοβουλία» να προσφέρει αίμα στο Σύλλογο Αιμοδοτών. «Βλέπουμε ότι τα νέα μας παιδιά έχουν ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ και είναι πρόθυμα να προσφέρουν, όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο Σύλλογος Κυπρίων προθυμοποιήθηκε να προσφέρει κι αυτό μας γεμίζει χαρά, καθώς από μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με το Σύλλογο Αιμοδοτών Ροδόπης, για να οργανωθεί καλύτερα η μέρα αυτή».

Ο Σύλλογος συνεχίζει την ενημερωτική του εκστρατεία, ενημερώνοντας κυρίως τους φοιτητές που είναι νέοι άνθρωποι «να παίρνουν πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή», καθώς πιστεύει ότι πολύ σπουδαίο το να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου. Ειδικότερα, καλεί όλους τους νέους του νομού να προσέρχονται δύο φορές το χρόνο και να δίνουν αίμα, καθώς «έτσι λύνουμε το πρόβλημα της έλλειψης αίματος στα νοσοκομεία όλης της χώρας όχι μόνο του νομού μας».

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η αιμοδοσία στην περιοχή μας, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο οποίος υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι οι Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης είναι ένας απ’ τους συλλόγους που προσφέρει αίμα σε πολλά νοσοκομεία, ανά την Ελλάδα. «Εδώ και χρόνια στέλνουμε αίμα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γι’ αυτούς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Στο παρελθόν αυτά τα άτομα είχαν φτάσει τα 350 και χαιρόμαστε που τώρα πια τους βλέπουμε να μεγαλώνουν με υγεία και είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε κι εμείς σ’ αυτό», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζοντας τη σημασία της ευαισθητοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας της Ροδόπης όσον αφορά τις ομαδικές αιμοληψίες. «Θα θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε αυτάρκεια αίματος από καθαρά εθελοντική προσφορά».

Να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη θα διοργανωθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών το τριήμερο 14, 15, 16 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Στο συνέδριο αυτό θα λάβουν μέρος νέα παιδιά ηλικίας 18-28 ετών και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, «είναι το μελλοντικό φυτώριο απ’ όπου θα βγουν τα στελέχη»

Σάρκα και οστά πήρε φέτος -μετά από πολλές προσπάθειες- η πρωτοβουλία της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων «Πρωτοπορία» να συμμετάσχει στην αιμοδοσία προσφέροντας αίμα στους συνανθρώπους του. Όπως μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων «Πρωτοπορία» Ανδρέας Λουκάς, «από το 2001 η Ένωσή μας προσπαθεί να υλοποιήσει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά δεν ήταν εφικτό για το λόγο ότι οι φοιτητές έχουν μαθήματα τις πρωινές ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φέτος, όμως, τα καταφέραμε κι ελπίζω αυτό να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια».

Η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων αριθμεί 350 μέλη. Ο κ. Λουκάς έκανε λόγο αθρόα προσέλευση των μελών της Ένωσης, ενώ πιστεύει ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό θα δώσει αίμα και θα συμβάλλει στην όλη προσπάθεια». Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 10:30 το πρωί είχαν προσέλθει 20 άτομα.

«Μια βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας» χαρακτήρισε την χθεσινή αιμοδοσία ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων «Πρωτοπορία» Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ο οποίος πιστεύει ότι μέσα από τη συμμετοχή τους στην αιμοδοσία μπορούν να δώσουν το έναυσμα και για τους άλλους φοιτητές, ούτως ώστε «να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας. Πολλοί από εμάς είμαστε εθελοντές αιμοδότες σε συλλόγους της Κύπρου. Ευτυχώς, φέτος τα καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον σκοπό μας κι ελπίζουμε να συνεχίσουμε».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.