Στο πλευρο των μεταναστων τασσονται Βαρθολομαιος και Ιερωνυμος

Μήνυμα κατά της φτώχειας και της ξενοφοβίας θα αποστείλουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, οι οποίοι θα βρεθούν την Πέμπτη στην Ομόνοια στο πλευρό εκατοντάδων μεταναστών που τρέφονται από τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής στην οδό Σοφοκλέους.

 

Όπως αναφέρει «Το Βήμα» οι κ.κ. Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος αποφάσισαν να στείλουν σαφή μηνύματα, με την παρουσία τους στην Ομόνοια μεταξύ 1.600 μεταναστών, παράνομων μεταναστών και Ελλήνων αστέγων, την στιγμή που οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Θεσσαλονίκης Ανθιμος τάχθηκαν ανοιχτά κατά της παροχής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες και στη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές.
«Το θέμα αφορά την κυβέρνηση. Είναι πολιτικό. Εμείς ως κληρικοί οφείλουμε να παρέχουμε στους ανθρώπους που στερούνται τα προς το ζην» επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου.

 

Όπως τονίζουν «δεν μπορεί να λες ότι θα γεμίσει η χώρα μαυράκια ούτε να τάσσεσαι υπέρ της παροχής ιθαγένειας και υπηκοότητας σε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας».
Είχε προηγηθεί το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμου ο οποίος από του άμβωνος δήλωσε ότι αν εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό «θα μαυρίσει ο τόπος». Και πρόσθεσε με έμφαση: «Θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα».

 

Ακόμη ο κ. Ανθιμος υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα μας και να τους κάνεις Ελληνες, χωρίς να ρωτάς την Εκκλησία».

 

Τη Δευτέρα επανήλθε στις θέσεις του και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά αφού έκανε λόγο για «ηθελημένη ή αθέλητη παρερμηνεία» των θέσεών του μιλώντας για τους μουσουλμάνους μετανάστες είπε χαρακτηριστικά: «Εάν ήρχοντο βουδιστές, κομφουκιαστές, ινδουιστές και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η μουσουλμανική παραδοχή η θρησκευτική έχει μια φονταμενταλιστική αντίληψη. Δεν ενσωματώνεται ποτέ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γκετοποιήσεις και τέτοια προβλήματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.