Στο πλευρο της εκπαιδευτικης κοινοτητας του 10ου Δημοτικου ο Συλλογος Εκπαιδευτικων Ροδοπης

«Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει αρμονική συνεργασία με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας»

Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα του 10ου δημοτικού σχολείου εξέδωσε χθες ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» μετά το περιστατικό που συνέβη στο σχολείο. «Το πρόσφατο συμβάν στο 10ο Δ.Σ. Κομοτηνής και ο διασυρμός του Δ/ντη και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτό, από τοπικές εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν χαρακτηρίζουν και δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα» επισημαίνει ο Σύλλογος στο ψήφισμά του για να καταλήξει σημειώνοντας πως «το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Διευθυντή του 10ου Δ.Σ. Κομοτηνής και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δοκιμάζονται σκληρά».

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής: 

«Κύριο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι η καλλιέργεια της γνωστικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους προέλευση, την οικογενειακή τους κατάσταση και την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς τους.
 
Πρωταρχικό καθήκον κάθε εκπαιδευτικού είναι η ασφάλεια των μαθητών, εντός της τάξης αλλά και του αύλειου χώρου του σχολείου, την οποία και υπερασπιζόμαστε με συνέπεια όπου και όταν χρειαστεί.
 
Οι εκπαιδευτικοί έχοντας την κύρια ευθύνη της ασφάλειας των μαθητών τους αποφασίζουν και ενεργούν με μοναδικό τους σκοπό τη σωματική και ψυχική τους προστασία.
 
Το πρόσφατο συμβάν στο 10ο Δ.Σ. Κομοτηνής και ο διασυρμός του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ αυτό, από τοπικές εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν χαρακτηρίζουν και δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
 
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει αρμονική συνεργασία με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Διευθυντή του 10ου Δ.Σ. Κομοτηνής και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δοκιμάζονται σκληρά». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.