Στο παν-Αναπηρικο συλλαλητηριο θα συμμετασχει το Σωματειο ΑμεΑ Ροδοπης

«Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς» - Λεωφορείο θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου για το συλλαλητήριο

Τις θέσεις και τα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία όπως αυτά είναι ψηφισμένα από το προαιρετικό πρωτόκολλο της Ευρώπης και συμψηφισμένα από το ελληνικό κράτος θα διατρανώσουν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου, οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι ομοσπονδίες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.
 
Το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τρύφωνας Καρούντζος, συντασσόμενο με το σύνθημα «τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς».
 
Το συλλαλητήριο γίνεται ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένοι στόχοι και πολιτικές στην κατεύθυνση βελτίωσης του τρόπου ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
 
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε πριν από μερικές μέρες με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, με τον οποίο συζήτησαν οικονομικά θέματα σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, ένα από τα οποία ήταν το ακατάσχετο και ο ΕΝΦΙΑ.
 
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μια ενιαία ρύθμιση όσο αφορά το ακατάσχετο και τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς εξαιρέσεις, παρόλο που δεν δεσμεύτηκε για το χρονοδιάγραμμα.
 
Πέραν αυτών, ανάμεσα στα αιτήματα των συλλόγων είναι η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία, των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ακατάσχετου ποσού στις 3.000 ευρώ, καθώς και να επανέρθουν κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις προ του 2010, όπως η μηδενική συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα.
 
Για αυτό και ο κ. Καρούντζος κάλεσε τα άτομα με αναπηρία, τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες και τις οικογένειές τους να έρθουν στις 2 Δεκεμβρίου, στις 7 παρά το πρωί, ώστε να μεταβούν με λεωφορείο του Σωματείου στη Θεσσαλονίκη για να διατρανώσουν τα αιτήματά τους.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.