Στο Παιδικο Χωριο SOS Θρακης η προεδρος της Διακομματικης Επιτροπης Ν. Μπακογιαννη

Διαπίστωσε δια ζώσης το έργο που επιτελείται στην δομή, στην τελευταία – εκτός επίσημου προγράμματος- επίσκεψή της στην Θράκη

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης βρέθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση που της απηύθυνε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Φελίνα Καζάκου.

Η επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στο Παιδικό Χωριό Θράκης, το απόγευμα της Κυριακής, έγινε εκτός του επίσημου προγράμματός της και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και είχε ως στόχο η κ. Μπακογιάννη να γνωρίσει από κοντά την πραγματικότητα και το έργο που επιτελείται στις δομές του.

Σε αυτήν συμμετείχαν τόσο η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θράκης κ. Φελίνα Καζάκου, ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης κ. Γιώργος Βαφέας, η επιστημονική υπεύθυνη των προγραμμάτων κ. Κασσιανή Μαδεμλή, η αντιπρόεδρος της Τ.Δ. κ. Μινέρβα Νικητοπούλου, ενώ την κ. Μπακογιάννη συνόδευαν η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και ο διευθυντής του γραφείου της.

Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα προγράμματα, τις δομές, καθώς και τις ανάγκες για τη λειτουργία του χωριού και των Κέντρων Στήριξης και έγινε κοινωνός της διάθεσης και της πρόθεσης των μελών των Παιδικών Χωριών SOS να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν για την κοινωνική προστασία και ειδικότερα την προστασία της οικογένειας και των θεσμών, δεδομένης τόσο της τεχνογνωσίας όσο και της διαχειριστικής επάρκειας που διαθέτει ο φορέας.

Όπως εξήγησε η κ. Καζάκου μιλώντας στον «ΠτΘ» η λογική των προτάσεων που αναμένεται να κατατεθούν από πλευράς των Παιδικών Χωριών SOS στο πλαίσιο του έργου της Διακομματικής είναι «όχι μόνο η διατήρηση των υπαρχουσών δομών, σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Σάπες, αλλά και η ενίσχυση των υπηρεσιών που αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ό,τι έχει να κάνει με τη στήριξη της οικογένειας και την υποστήριξη των παιδιών».

Η κ. Μπακογιάννη υποσχέθηκε ότι θα λάβει υπόψιν τις προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ πριν την αναχώρησή της είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μία μητέρα SOS και τα παιδιά της για την καθημερινότητα τους στο Παιδικό Χωριό γνωρίζοντας από κοντά το έργο που επιτελείται.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.