Στο Παγκοσμιο Κυπελλο Νεων Αγωνιστικης Αναρριχησης ο ΕΟΣ Κομοτηνης

Μία πλούσια εμπειρία, αφορμή και για προβληματισμό για το μέλλον της αγωνιστικής αναρρίχησης στην Ελλάδα

Στο Acro της Ιταλίας βρέθηκε το διάστημα 21 Αυγούστου έως και την 1η του Σεπτέμβρη ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας τις θερινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων.
 
Ένα ταξίδι που προσέφερε τόσο στην αθλήτρια του ΕΟΣ Κομοτηνής Όλγα Εξακοΐδη αλλά και το σύνολο της ελληνικής αποστολής πολύτιμες και όμορφες εμπειρίες αλλά και έντονο προβληματισμό για τα όσα θα πρέπει να ακολουθήσουν τόσο σε επίπεδο αθλητών όσο και σε επίπεδο πολιτείας, ούτως ώστε το άθλημα τη αναρρίχησης να αναπτυχθεί και η Ελλάδα να καταστεί χώρα ανταγωνιστική.
 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 45 χωρών και 1450 αθλητών, με τους Έλληνες αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε διαδρομές αναρρίχησης αναμενόμενα δύσκολες όπως περιέγραψαν και τα μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής, με το σύνολό τους να πετυχαίνουν ατομικά ρεκόρ στο κομμάτι της ταχύτητας.
 
Η Κομοτηναία αθλήτρια δεν έλαβε μέρος στην ταχύτητα, καθώς όπως επισημαίνεται και στην σχετική ανάρτηση του Συλλόγου μας, αγώνες ταχύτητας δεν πραγματοποιούνται στην Ελλάδα λόγω έλλειψης πίστας, ωστόσο συμμετείχε κανονικά στα αγωνίσματα του επικεφαλής με σχοινί και στο Boulder.
 

Η εμπειρία πολύτιμη αλλά και τα συμπεράσματα αυτής επίσης με τους διαχειριστές της σελίδας του ΕΟΣ Κομοτηνής να επισημαίνουν πως με την βοήθεια της ΕΟΟΑ και των συλλόγων της χώρας η αγωνιστική αναρρίχηση στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον στον σωστό δρόμο.

Οι προπονήσεις των αθλητών του ΕΟΣ Κομοτηνής για την φετινή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος Σεπτεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.