Στο νεο Δ.Σ. του «Διαζωματος» η Κομοτηναια Αρτεμις Τσολακη

Αναδείχθηκε στην εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επετειακής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο - «Συγκινητική η ανταπόκριση των μελών του Σωματείου στο αίτημα μου να μειώσουν την απόσταση ανάμεσα στην Θράκη και το κέντρο»

Η Κομοτηναία Άρτεμις Τσολάκη είναι μία εκ των δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Διάζωμα» που αναδείχθηκαν από την σχετική εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Λαύριο.
 
Η εκλογική αυτή διαδικασία έγινε σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού, που προέβλεπε τόσο την εκλογή των δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», το οποίο από επταμελές γίνεται εννεαμελές, με την κ. Τσολάκη να αναδεικνύεται μία εξ αυτών μαζί με τον κ.Πρόδρομο Τσιάβο, όσο και την τροποποίηση του καταστατικού προκειμένου να εναρμονιστεί με την ιστορική, πνευματική και βιωματική πορεία του Σωματείου και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εργασιών της ΙΑ΄ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με κεντρικό θέμα «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο», η ολοκλήρωση των οποίων, όπως αναφέρει και η σχετική απολογιστική ανακοίνωση του Σωματείου, « ήρθε ως επιβεβαίωση για την σταθερή προσήλωση του Διαζώματος στην ανάπτυξη και προοπτική του προγράμματος της τριλογίας της Αθήνας».
 
Πέραν αυτού η εν λόγω γενική συνέλευση ήταν μία ιδιαίτερη, συμβολική και εορταστική Γενική Συνέλευση, καθώς το Σωματείο «Διάζωμα» έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας, με τις δράσεις και το έργο αυτών των ετών να αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό του προέδρου του Σωματείου, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος που ξετυλίχθηκε μπροστά στα μέλη και τους φίλους καρέ καρέ. 

«Η αγάπη μου για τη Θράκη ο λόγος για την εκ νέου συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία» 

«Η αγάπη μου για τη Θράκη και την περιοχή μας είναι μεγάλη. Προσπαθώ βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δέχτηκα μετά από πρόταση του κ. Μπένου να συμμετέχω εκ νέου στην εκλογική διαδικασία» δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ. Τσολάκη μετά το πέρας της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας πως «όλα τα μέλη του Διαζώματος είχαν πολύ φρέσκιες τις αναμνήσεις τους από τη Θράκη, πολύ θετικές και όμορφες αναμνήσεις, οπότε και ανταποκρίθηκαν συγκινητικά με την ψήφο τους στο αίτημα μου να μειώσουν την απόσταση ανάμεσα στη Θράκη και το κέντρο, και να μας βγάλουν από το περιθώριο».
 

Ερωτηθείσα σχετικά με τον σχεδιασμό του Σωματείου στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάδειξης της Θρακιώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς η κ. Τσολάκη επεσήμανε πως είναι νωρίς για επίσημες ανακοινώσεις σημειώνοντας ωστόσο την «πολύ θετική διάθεση» από πλευράς των μελών του Σωματείου στην οποία θα πρέπει «εμείς οι ίδιοι, η τοπική κοινωνία να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να δουλέψουμε για τον τόπο μας, να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής, το οποίο έχει σχεδιαστεί και αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα προγράμματα της Ελλάδας και πολλά άλλα». «Έχουμε τις προϋποθέσεις ώστε να βγάλουμε τη Θράκη από το περιθώριο. Χρειάζεται όμως και η βοήθεια όλων μας στο να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή» σημείωσε. 

«Τα μνημεία θα πρέπει να ενσωματωθούν στην κοινωνία ως κοινά αγαθά» 

Ως προς τη νέα «σελίδα» του «Διαζώματος» η ίδια εξήγησε πως «αυτή τη στιγμή έχει προχωρήσει σε μια πιο ολιστική προσέγγιση της ανάδειξης του πολιτιστικού προϊόντος» με τα μνημεία «να αποτελούν πλέον  ένα κοινό αγαθό, το οποίο θα πρέπει να ενσωματωθεί στην κοινωνία μας, προκειμένου να σταματήσουν να αποτελούν απλά μνημεία». «Αυτό το είδαμε πέρυσι και στη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, στην προσπάθεια που γίνεται να αναπτυχθούν οι συνέργειες, η επιχειρηματικότητα, ο πρωτογενής τομέας, να μπει στην καρδιά του προγράμματος, να μην αποτελούν πάρεργο ή να περιμένουμε να φτιάξουμε πρώτα τα μουσεία και μετά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τους επιχειρηματίες. Όλα αυτά πρέπει να ξεκινήσουν μαζί, να υπάρχουν συνέργειες, ούτως ώστε τα μνημεία και η πολιτιστική κληρονομιά να αποτελέσουν το μοχλό ανάπτυξης και βιώσιμης ανάπτυξης» εξήγησε.
 
Κλείνοντας, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου «Διάζωμα» επισκέφθηκαν τα αρχαία μεταλλευτικά πλυντήρια της Σούριζας, το αρχαίο θέατρο του Θορικού, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού – Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου  και απόλαυσαν ένα σπουδαίο μουσικό δρώμενο στο αμφιθέατρο του Τ.Π.Π.Λ. με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.