Στο Νational Geographic ο Αρχαιολογικος Χωρος των Φιλιππων

Στην πρώτη θέση της λίστας με τον ανανεωμένο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας βρίσκεται ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων, σε σχετικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του διεθνούς φήμης περιοδικού National Geographic.
 
Στο σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει η συντάκτης Christine Blau, αναφέρονται οι 21 νέες παρουσίες στον εν λόγω κατάλογο, κάνοντας ωστόσο ειδική μνεία σε 10 εξ αυτών που κρίνονται ως οι «αγαπημένοι» των ταξιδιωτών.
 
Σε ό,τι αφορά τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το περιοδικό τον χαρακτηρίζει ως μία «μίνι έκδοση της Ρώμης» αναφέροντας σε λίγες γραμμές τα βασικά ιστορικά στοιχεία της περιοχής. Συγκεκριμένα το κείμενο αναφέρει πως «οι Φίλιπποι θεωρούνται μια μίνι έκδοση της Ρώμης, καθώς είναι μια πόλη που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., φιλοξένησε ένα θέατρο, ναό, και το φόρουμ στους πρόποδες της ακρόπολης που βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η εντός των τειχών πόλη, που βρίσκεται σε μια αρχαία οδό (Εγνατία Οδό) που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία, αργότερα έγινε ένα κέντρο για το χριστιανισμό και υπάρχουν τα απομεινάρια των βασιλικών που στέκονται ακόμα και σήμερα».
 
Τέλος η συντάκτης δεν παραλείπει να δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους Φιλίππους από την πόλη της Καβάλας. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.