Στο Μικρο Παρκο παιζουν παντα παιδια

Στο μικρό πάρκο της περιφέρειας ξεκινά σήμερα το τριήμερο αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων του δήμου Κομοτηνής που θα περιλαμβάνει και μια συναυλία με το σχήμα του Μπάμπη Σεργκενλίδη. Στους πάγκους των 10 καρουζέλ που έχουν τοποθετηθεί θα παρουσιαστεί υλικό από τους 20 συλλόγους, ενώ τριγύρω θα υπάρχουν και τραπέζια με κομμάτια από τις συλλογές των συλλόγων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΚ, κ. Σοφία Μενεσελίδου, συμμετέχουν και κάποιοι φιλανθρωπικοί και κοινωνικοί σύλλογοι, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις θα συμμετέχουν μόνο με πληροφοριακό υλικό.

Στο παρκάκι έχουν τοποθετηθεί μικρά καρουζέλ, στον πάγκο των οποίων θα εκτίθενται αντιπροσωπευτικά είδη των συλλόγων. Θα γίνει διαμόρφωση του χώρου με ειδικό φωτισμό.

Η κ. Μενεσελίδου εξηγεί ότι οι σύλλογοι θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί να στήνουν το υλικό τους και το απόγευμα γύρω στις 7.00 θα έχουμε την τελική εικόνα.


Σύγχρονα στοιχεία πολιτισμού της περιοχής και παραδοσιακά θα δέσουν σ’ αυτό το πρώτο αντάμωμα των συλλόγων της Κομοτηνής, που θα έχουν την ευκαιρία και της μεταξύ τους επικοινωνίας. «Οι σύλλογοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το τι θα εκθέσουν».

Για την ιδέα και την υλοποίησή της, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ μεταφέρει: «Η ιδέα ξεκίνησε από μία πρόταση που υπέβαλε η Ρένα Σταυρίδου για ένα αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων. Σε μια συζήτηση με το δήμαρχο, κ. Βαβατσικλή αποφασίσαμε να γίνει στο μικρό πάρκο της περιφέρειας. Ο Ξάνθος Κώστογλου ανέλαβε να διαμορφώσει το πώς θα τοποθετηθούν τα υλικά από τους συλλόγους. Είχε την ιδέα των καρουζέλ και συνεργάστηκε με τον αγιογράφο Παναγιώτη Παπαλεξάνδρου, που ανέλαβε να βρει τους ξυλουργούς για τις κατασκευές».

Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει αφιέρωμα στην ελληνική και τη βαλκανική μουσική από την παραδοσιακή ορχήστρα του δήμου Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Ιωαννάκη και την Κυριακή θα δοθεί παράσταση καραγκιόζη.

«Ανάλογα με την έκβαση και την επιτυχία αυτής της συνάντησης θα επιχειρήσουμε να καθιερωθεί» μεταφέρει η κ. Μενεσελίδου.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.