Στο Μαυροβουνιο θα ταξιδεψει ο Συλλογος Εβριτων

Με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, που ενισχύει και τη μετάβαση του παιδικού τμήματος στο ετήσιο φεστιβάλ της Επισκοπής Νάουσας

Την στήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης με 3.000 ευρώ, για να συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.
 
Ο Σύλλογος συμμετείχε με το εφηβικό του τμήμα στο ετήσιο φεστιβάλ της Επισκοπής Νάουσας στις 21 Αυγούστου, εκπροσωπώντας τη Θράκη, που γίνεται στα πλαίσια ανταπόδοσης της φιλοξενίας που παρείχε ο σύλλογος στην “Εύξεινο Λέσχη“ Επισκοπής Νάουσας, ενώ θα συμμετάσχει και στο ετήσιο φολκλορικό φεστιβάλ της Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου .
 
Να σημειωθεί πως η πρόσκληση για το φεστιβάλ της Μπούντβα προήλθε από τον Οργανισμό Cultural Art Sosiety «Braid» της πόλης και το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μπούντβα. Συμμετέχουν σε αυτό 15-20 χορευτικές ομάδες προερχόμενες κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι σήμερα εκτός από την Ελλάδα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους η Ρουμανία, η Ιταλία, η Κροατία, η Σερβία, η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Αυστρία.
 
Ο Σύλλογος Εβριτών είναι ο μοναδικός πολιτιστικός φορέας από τη χώρα μας που δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχει στο εν λόγω φεστιβάλ, με τον πρόεδρό του κ. Χρήστο Χατζηπέμου να σημειώνει πως αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν και να προβάλλουν τον Θρακικό λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση και εκτός Ελλάδας.
 
Ταυτόχρονα με την συμμετοχή τους δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθούν δεσμοί, επαφές και συνεργασίες, μεταξύ των συλλόγων και των αποστολών τους, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μελλοντικά ένα αντίστοιχο φεστιβάλ με γνώμονα τη προώθηση του πολιτιστικού και πολιτισμικού τουρισμού στην περιοχή μας.
 
Άλλωστε ένα ξεχωριστό στοιχείο του εν λόγω φεστιβάλ είναι ότι οι συμμετέχουσες ομάδες, εκτός από την χορευτική παρουσία τους στο φεστιβάλ, καλούνται να στήσουν το δικό τους «περίπτερο» προβολής του τόπου, των προϊόντων τους κλπ. ώστε να παρέχεται μια ολοκληρωμένη εικόνα του τόπου προέλευσης του κάθε γκρουπ. Για αυτό και θεωρούν πως η συμμετοχή του Συλλόγου Εβριτών στο φεστιβάλ αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία προβολής του λαϊκού πολιτισμού αλλά και των τουριστικών δυνατοτήτων του τόπου μας και δη του Δήμου Κομοτηνής στην καρδιά του τουρισμού του Μαυροβουνίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.