Στο κτιριο της πρωην ΔΟΥ Σαπων θα συγκεντρωθουν οι υπηρεσιες του Δημου Μαρωνειας – Σαπων

Τουλάχιστον για το διάστημα ανακαίνισης του Δημαρχιακού Μεγάρου

Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών
 
«Κάθε κρίση πρέπει να μας δίνει την δυνατότητα να συμμαζευόμαστε, να συντονιζόμαστε και να οργανωνόμαστε»

 
Στο κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σαπών θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Δημαρχειακού Μεγάρου των Σαπών.
 
Το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών έλαβε σχετικές με την αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων αποφάσεις στην πρόσφατη δια περιφοράς συνεδρίασή του, με στόχο όπως αναφερόταν και στην σχετική ανακοίνωση «τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και λειτουργίας του Δήμου, που θα δώσει νέες προοπτικές στην εξυπηρέτηση των πολιτών».
 
Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ο χώρος του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ Σαπών είναι έτοιμος να υποδεχτεί συνολικά τις «διάσπαρτες» σήμερα υπηρεσίες του Δήμου, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την ανακαίνιση του Δημαρχιακού Μεγάρου.
 
«Κάθε κρίση πρέπει να μας δίνει τη δυνατότητα να συμμαζευόμαστε, να συντονιζόμαστε και να οργανωνόμαστε σε κάποιους τομείς» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, θέλοντας να ευχαριστήσει και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων που όπως εξήγησε εν μέσω αυτών των έκτακτων συνθηκών και συμμετείχαν και αγκάλιασαν τα «νέα ήθη και τρόπους συνεδριάσεων» και ενίσχυσαν τις προσπάθειες του Δήμου παίρνοντας ομόφωνα, σχετικές με τις διευκολύνσεις των δημοτών, αποφάσεις.
 
Ο κ. Χαριτόπουλος αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη δημοπράτηση του Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Δενδράκι» Σαπών, των Τουριστικών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σαπών, των Καταλυμάτων Καταφυγίων στα Κασσιτερά και του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου, εξηγώντας πως στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να καθοριστούν οι όροι της δημοπράτησης, με στόχο της δημοτικής αρχής, η επαναλειτουργία τους γιατί όχι ακόμα και το φετινό καλοκαίρι.
 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στις αποφάσεις απαλλαγής των γονέων από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους Παιδικού Σταθμούς Σαπών και Ξυλαγανής για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας, αλλά και της διαγραφής από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οφειλών 114 δημοτών από φόρους και τέλη, εξηγώντας πως  εξ αρχής ο δήμος έκανε χρήση και θα συνεχίσει να κάνει όλων των διατάξεων και σχετικών αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης που δίνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης ελάφρυνσης των δημοτών.
 

Έτοιμα τα λύκεια Σαπών και Ξυλαγανής για την επιστροφή των τελειόφοιτων

 
Κλείνοντας ο ίδιος αναφέρθηκε στις απολυμάνσεις που έλαβαν χώρα χθες στα Λύκεια Σαπών και Ξυλαγανής, ούτως ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους τελειόφοιτους μαθητές τους την προσεχή Δευτέρα, ενώ  έκανε γνωστό χθες παραδόθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο παραχώρησε για το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών η εταιρεία  Auto Hellas Hertz προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση των αυξημένων υποχρεώσεων του απέναντι στους πολίτες λόγω της υγειονομικής κρίσης.
 
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών μετακίνησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα σημεία του, όπου υπάρχουν δημότες που χρειάζονται στήριξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.