Στο Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης τα παλια δημοτικα σφαγεια

Με δημοτικό έλεγχο ξεκίνησε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, στον οποίο συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, μεταξύ τους και ζητήματα οικονομικών ελέγχων. Ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης ανέφερε ότι θα προχωρήσουν και σε ετήσιο απολογισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει και φωτογραφικό υλικό. Κόντρα προκάλεσε η εισήγηση του δημάρχου για έγκριση σύμβασης χρησιδανείου με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για παραχώρηση του ακινήτου των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων στο Ίδρυμα επί 20 χρόνια. Τα παλιά σφαγεία έκλεισαν από το 2000 και είναι ένα από τα πιο αξιόλογα κτίρια πανελλαδικά με ιστορία 80 ετών. Παρόμοιοι χώροι πανελλαδικά έχουν αξιοποιηθεί από ιδιώτες ή φορείς και λειτουργούν ως χώροι πολιτισμού.

Δ. Κοτσάκης: «Όποιος έχει χρήμα θα πρέπει να συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του»

Απολογισμοί και ισολογισμοί

Επί των απολογισμών των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ισολογισμών του δήμου και της ΔΕΥΑΚ ο κ. Κοτσάκης εξήγησε ότι θα προχωρήσει σε ετήσιο απολογισμό και χαρακτήρισε τα υπόλοιπα που λέγονται επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Δεν μπορούμε να εγκαλούμαστε για ισολογισμούς, απολογισμούς περασμένης χρήσεως για το γεγονός ότι τώρα έκλεισαν οι ισολογισμοί του 2006 για το δήμο και τώρα κλείνουν του 2007. Η προηγούμενη δημοτική αρχή – η οποία έχει μανία με τις προθεσμίες – είχε ξεχάσει να καταθέσει ισολογισμό του 2006, όπως και του 2005 στη ΔΕΥΑΚ. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που είχαν ξεχάσει να καταθέσουν ισολογισμό, δηλαδή ν’ απολογηθούν απέναντι στους δημότες, να έρχονται και να εγκαλούν εμάς, γιατί καθυστερούμε να κάνουμε τη δουλειά τους. Οι ορκωτοί λογιστές είναι μέσα κι, όπως έχουμε πει, όταν είναι έτοιμα τ’ αποτελέσματα, θα τ’ ανακοινώσουμε. Πρόθεσή μας είναι να μην κρύψουμε τίποτα» δήλωσε.

ΧΥΤΑ

Μιλώντας για το ΧΥΤΑ, θέμα που θίχτηκε στο δημοτικό έλεγχο, ο κ. Κοτσάκης μετέφερε ότι η κατάσταση που συνάντησαν ήταν απαράδεκτη. «Το ερπυστριοφόρο έχει γίνει ένα με τη σκουριά, αυτό παραλάβαμε. Υπάρχει η έγκριση της δημαρχιακής επιτροπής, προχωράμε στην αγορά ενός νέου ερπυστριοφόρου, το οποίο θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό να σκεπάζει με χώμα τα σκουπίδια για να μην παίρνουν φωτιά αλλά και για λόγους υγειονομικής ταφής. Αυτό που κατορθώσαμε είναι όλος ο ΧΥΤΑ να είναι σκεπασμένος, με ασκέπαστα μόνο τα σκουπίδια της εβδομάδας. Υπάρχει μόνιμη παρακαταθήκη σε χώμα, ώστε τα σκουπίδια να σκεπάζονται στο τέλος της εβδομάδας».

Ο δήμαρχος Κομοτηνής, αναφορικά με το θέμα πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιάς, εξήγησε ότι γίνεται διαρκής έλεγχος και ότι θα προχωρήσουν και σε υδροδοτικό σύστημα κατάσβεσης με ίδια μέσα.

Τροφεία Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Ο κ. Κοτσάκης στάθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, η αύξηση των οποίων είχε προκαλέσει αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (μείζονος κι ελάσσονος). «Αποφασίσαμε να μειώσουμε τα τροφεία από 40 ευρώ σε 30 για όσους έχουν πολύ μικρό εισόδημα, να διατηρήσουμε για την πλειοψηφία τα τροφεία στα 40 ευρώ και στα υψηλά εισοδήματα να επιβάλλουμε μια κλιμάκωση που φτάνει έως και τα 100 ευρώ. Θεωρούμε ότι όποιος έχει χρήμα θα πρέπει να συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του, ώστε ο δήμος να επιτελεί κοινωνικό έργο και γι’ αυτούς που δεν έχουν. Δεν μπορεί κάποιος με μηνιαίο εισόδημα τα 4.000 ευρώ να διαμαρτύρεται γιατί αυξήσαμε τα τροφεία από 40 σε 80 ευρώ. Είναι ένα μεγάλο μηνιαίο εισόδημα και θεωρώ ότι μια δημοτική αρχή, που θέλει να είναι δίκαιη, πρέπει να παίρνει τα βάρη από αυτούς που έχουν, για να κάνει κοινωνικό έργο γι’ αυτούς που δεν έχουν». Ο κ. Κοτσάκης αναφέρθηκε σε κάποια στάνταρτς που έχουν θέσει στη λειτουργία των βρεφονηπιακών, λέγοντας ότι δημιουργήθηκε πυροσβεστικό δίκτυο σε όλους τους παιδικούς, οι οποίοι επίσης συνδέθηκαν με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, ενώ γίνεται και κτιριακή αναβάθμιση.

Τ. Βαβατσικλής: «Οι ορκωτοί λογιστές μπορούν να κάνουν τον έλεγχο μέσα από τον ισολογισμό του δήμου»

Ο Τάσος Βαβατσικλής, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία», αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες επί των οποίων έγινε από την παράταξή του ο δημοτικός έλεγχος. «Σημαντικά έργα που έχουν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και είτε αποσύρθηκαν είτε αναβλήθηκαν δεν έρχονται προς συζήτηση. Είναι έργα, τα οποία κατά την άποψή μας, θα δώσουν το στίγμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα επηρεάσουν τη ζωή της πόλης μας. Είναι η έγκριση του νέου σχεδίου που είχε εκπονήσει η «Νέα Πορεία» για την κεντρική πλατεία και τώρα αλλάζει, το θέμα του υπέργειου πάρκινγκ που σκέφτεται να κάνει η δημοτική αρχή, το έργο της παραχώρησης οικοπέδου για σχολική στέγη και μια σειρά άλλων θεμάτων». Ανέφερε ότι υπάρχουν και κάποια θέματα που σχετίζονται με την εναρμόνιση των λειτουργιών του δήμου με το νέο δημοτικό και κοινοτικό κώδικα, «ο οποίος παραχωρεί 100άδες νέες αρμοδιότητες στο δήμο, πέρα από το αν έχει εξασφαλιστεί η ανάλογη πίστωση, πέρα από το αν καταστρατηγείται ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας, γιατί για όλες αυτές τις αρμοδιότητες η κεντρική εξουσία θα έπρεπε να έχει εξασφαλισμένους πόρους. Για παράδειγμα, η δημοτική αστυνομία πρέπει να προβεί σ’ εκείνες τις αλλαγές που να κατοχυρώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και να είναι σύννομη προς τις οποιεσδήποτε δαπάνες» είπε.

Ο κ. Βαβατσικλής σχολίασε και τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ενώ τους παραχωρείται αρμοδιότητα για υπογραφή βεβαιώσεων ή για προβολή και εισήγηση προβλημάτων του οικισμού τους και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ζητήσουν να έρθουν οι απολογισμοί των τριών νομικών προσώπων του δήμου που ήρθαν και αποσύρθηκαν, ΚΑΠΗ, ΔΟΝΑ και Παιδικοί Σταθμοί. «Το θέμα των απολογισμών των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ισολογισμών του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, έτους 2006 να σταματήσουν να γίνονται σπέκουλα για τον οποιοδήποτε καλοθελητή, είτε είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου είτε είναι φίλα προσκείμενος προς τη δημοτική αρχή, και να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο. Ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία που καθορίζει ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας στη δημοτική αρχή για την εισαγωγή αυτών των θεμάτων και η «Νέα Πορεία» είναι αποφασισμένη – αφού κατέχει τον αριθμό των συμβούλων που μπορούν να εισάγουν τέτοιου είδους θέματα – από την επόμενη συνεδρίαση να κάνουμε τις αναφορές μας και να ζητήσουμε από το προεδρείο να εντάξει αυτά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Όσον αφορά στη διαχείριση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι ορκωτοί λογιστές μπορούν να κάνουν τον έλεγχο μέσα από τον ισολογισμό του δήμου, επομένως δεν ετίθετο θέμα αναβολής αυτών των θεμάτων.

Αν έχουν την αντίληψη ότι θα μπορέσουν να συντάξουν προϋπολογισμό τον Οκτώβρη ή το Δεκέμβρη, χωρίς να έχει γίνει ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, πλανώνται πλάνη οικτρά», είπε.

Δ. Δαμιανός: «Η καθημερινότητα δεν αντιμετωπίζεται τρέχοντας πίσω

από μικροπροβλήματα»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κομοτηνή, Νέα Εποχή», Δάμων Δαμιανός, σχολίασε ότι το όραμα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου δεν το διαπιστώνουν στην πράξη, παρά το βλέπουν «να κατατίθεται με γενικόλογες θεωρίες και κατάθεση ευσεβών πόθων, που είναι αμφίβολο κατά πόσον είναι υλοποιήσιμοι, εφόσον δεν υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση χρονιζόντων προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον της πόλης και των οικισμών της».

Τους απέδωσε το άγχος διαχείρισης της καθημερινότητας, η οποία όπως εξήγησε «αντιμετωπίζεται μόνο με στρατηγικό σχεδιασμό και κρυστάλλινες πολιτικές τομές και όχι τρέχοντας πίσω από τα μικροπροβλήματα που δεν τελειώνουν έτσι κι αλλιώς ποτέ».

Στάθηκε στο θέμα της αστικής συγκοινωνίας, για το οποίο τους κατηγόρησε ότι «δεν έχουν ακόμα σχηματοποιημένη γνώμη για το τι θα συμβεί στο μέλλον με την αστική συγκοινωνία, πέραν του γεγονότος ότι θα ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να χρηματοδοτήσει την λειτουργία της».

Στη συνέχεια, σχολίασε το θέμα των αυξήσεων των τροφείων στους παιδικούς.

«Στο θέμα των τροφείων των Παιδικών Σταθμών, κατηγορήθηκε η αντιπολίτευση από τον κ. δήμαρχο για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας «επειδή τώρα πλέον θα πληρώνουν οι έχοντες και οι κατέχοντες».

Είναι πράγματι παράδοξο το γεγονός ότι σήμερα φορτώνεται με τροφεία από 80 μέχρι και 100 ευρώ κατά το πλείστον η λαϊκή οικογένεια, που εμφανίζεται ως προνομιούχα, επειδή το ζευγάρι εμφανίζει οικογενειακό εισόδημα άνω των 30 έως 35.000 ευρώ. Την ίδια ώρα που είναι γνωστό και στον πλέον αδαή ότι υπάρχουν τρόποι να εμφανίζονται με πολύ μικρότερο εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις εκείνοι που μπορούν να το πράττουν».

Ο κ. Δαμιανός
συμφώνησε στη διαχείριση που αποφασίστηκε για το ΧΥΤΑ της Κομοτηνής στην περιοχή του Στυλαρίου.

Σ. Μαρούδας: «Ο κ. Κοτσάκης δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς αυτή τη φορά»

Ο Σταμάτης Μαρούδας, επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση Κομοτηνής» σχολίασε με το πέρας της συνεδρίασης ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο δήμαρχο Κομοτηνής στο δημοτικό έλεγχο ήταν ανάλογες με τις κατευθύνσεις και τις προτάσεις που συνέταξαν στα προγράμματά τους.

«Ο κ. Κοτσάκης δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς αυτή τη φορά. Κυριάρχησε η ίδια πολιτική αντίληψη και δεν ακούστηκε κάτι νέο. Οι προθέσεις και οι μέχρι τώρα ενέργειες δεν προοιωνίζουν μια εξέλιξη και μια ανάπτυξη η οποία θα συμβαδίζει με τις προσδοκίες των δημοτών μας».

Επικέντρωσε στο κυκλοφοριακό, στον πολιτισμό (τον έχουν ταυτίσει μ’ ένα άθροισμα εκδηλώσεων είπε) και στα δεδομένα που αφορούν στους δημότες και το ρόλο των δημοτών. «Δεν νοείται δήμος με τόση ανεργία, με τόση μετατόπιση του εισοδήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους, με τόση μεγάλη ανισότητα και αδιαφάνεια».

Μαρία Αμπατζή

Τα παλιά σφαγεία: θέσεις και αντιθέσεις

Το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στην έγκριση σύμβασης χρησιδανείου με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για 20 χρόνια. Σε εισήγησή του, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης υπέβαλε το σχέδιο της σύμβασης για την παραχώρηση του ακινήτου των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων στο ίδρυμα, που σκοπεύει στην «προβολή σε πανελλήνια και παγκόσμια κλίμακα της παραδοσιακής θρακικής τέχνης κάθε μορφής και στην προσπάθεια ν’ αναγεννηθεί και να συνεχιστεί η παράδοση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Θράκης». Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο 2.925 τ.μ., οι στεγασμένοι χώροι του αποτελούνται από κεντρικό κτίριο έκτασης 694 τ.μ. και παρακείμενους βοηθητικούς χώρους στην περίμετρο της αυλής, έκτασης 343 τ.μ.

Όπως αναφέρεται, «το ίδρυμα θα προβεί σε εργασίες αποκατάστασης κι επισκευής του ακινήτου, σεβόμενο την αρχιτεκτονική δομή του, ούτως ώστε να καταστεί κατάλληλο για τη συμφωνηθείσα χρήση, ήτοι τη δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων – υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου – για τη φιλοξενία περιοδικών και μόνιμων εκθέσεων, δημιουργημάτων θρακικής τέχνης και πολιτισμού κι εκθέσεων παραδοσιακών επαγγελμάτων». Σημειώνεται ότι ο δήμος Κομοτηνής θα έχει προνόμιο έναντι τρίτων για την παραχώρηση αίθουσας για να πραγματοποιεί τις δικές του εκδηλώσεις. Οι δαπάνες συντήρησης και ασφάλισης ανήκουν στο Ίδρυμα, όπως επίσης οι φόροι και τα τέλη που το βαρύνουν. «Όλες οι επισκευές και βελτιώσεις που θα επέλθουν στο κτίριο θα παραμείνουν επ’ ωφελεία του μετά τη λήξη της σύμβασης και το Ίδρυμα παραιτείται οποιασδήποτε αξίωσης για απόδοση των σχετικών δαπανών έστω και αναγκαίων, επωφελών ή πολυτελών. Ο δήμος θα μπορεί ανά εξάμηνο να πραγματοποιεί επισκέψεις στο ακίνητο για να διαπιστώνει την καλή και σύμφωνη με τους όρους της παραχώρησης χρήση αυτού».

Σχολιάζοντας, το θέμα ο Τάσος Βαβατσικλής τόνισε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται τόσο εύκολα παρόμοιες αποφάσεις. «Από το 1978 που τυγχάνει να είμαι δημοτικός σύμβουλος, με τις ευαισθησίες που είχε πάντοτε το δημοτικό συμβούλιο παραχώρησε μια σειρά από οικόπεδα, από εκτάσεις σε ιδιώτες ή θεσμικούς φορείς, με αποτέλεσμα μετά από 30 χρόνια να υπάρχει έλλειψη οικοπέδων ν’ αναπτύξει κάποιος δραστηριότητες. Για τα δημοτικά σφαγεία, έχω την εντύπωση ότι ο δήμος μπορούσε ν’ αναζητήσει και να διεκδικήσει το 1,5 εκ. ευρώ μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ή από εθνικούς πόρους ή πόρους του δήμου για την ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου.

Με το να παραχωρούν αβασάνιστα τέτοιου είδους εκτάσεις και παραδοσιακά κτίρια σε ιδιώτες είμαι αντίθετος». Ο κ. Βαβατσικλής εξήγησε ότι η προγραμματική σύμβαση είχε υποβληθεί σ’ εκείνον πριν από ένα χρόνο και σχολίασε. «Ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου, γιατί δε ζητούν μόνο ο Ιππικός Σύλλογος και οι δημόσιοι φορείς, οι οποίοι έχουν εξασφαλισμένη την έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά ζητούν και οι ιδιώτες για να κάνουν εργοστάσια. Αλίμονο αν πέσουμε στη λογική ότι ανάπτυξη είναι η παραχώρηση οικοπέδων κατοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης ή του δημοσίου.

Ο δήμος Κομοτηνής και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τη δυνατότητα και πρέπει να έχουν και την πρόθεση να διεκδικούν για να μπορέσουν να κάνουν έργα». Ο κ. Βαβατσικλής θέλησε ν’ αναφερθεί σ’ ένα έργο που είχαν δρομολογήσει και υλοποιείται, τη Δημοτική Σχολή Χορού στην Οδό Βενιζέλου η οποία χρηματοδοτείται μέσα από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ με 800.000 ευρώ, χρήματα που ήταν υπόλοιπα του ΠΕΠ και τα διεκδικούσε η κ. Τσουδερού στην Ξάνθη και η Εθνική Τράπεζα για το Μουσείο Μεταξιού. «Μετά από προσωπική μου παρέμβαση στον περιφερειάρχη, έχοντας έτοιμη μελέτη εδώ και μια δεκαετία, ο κ. γενικός πείστηκε, το κτίριο χρηματοδοτήθηκε και βρίσκεται ήδη στο δεύτερο όροφο. Σ’ αυτά τα πλαίσια, εάν δε μπορεί να βρεθεί 1,5 εκ. ευρώ μπορούν να βρεθούν 500.000 ευρώ, για παράδειγμα, και να ξεκινήσει η αναπαλαίωση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραχωρούμε κτίρια» εξήγησε.

Ο Δάμων Δαμιανός επί του θέματος μετέφερε το ενδιαφέρον του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας να αξιοποιήσει το κτίριο. «Όταν οι ΟΤΑ της χώρας ζητιανεύουν από την πολιτεία ψίχουλα για τον πολιτισμό ή για να φτιάξουν ένα εντευκτήριο, ο συγκεκριμένος ιδιωτικός οργανισμός θα επενδύσει, όπως υποστηρίζει, 1,5 εκατομμύριο ευρώ (!), για να ανακαινίσει, εξωραΐσει και λειτουργήσει τα παλαιά σφαγεία της Κομοτηνής προκειμένου να τα μετατρέψει σε στέγη γραμμάτων και τεχνών. Ρωτούμε τη δημοτική αρχή, αν διερεύνησε την πιθανότητα να υπάρχουν άλλοι φορείς από την Κομοτηνή που θα ήθελαν να στεγασθούν σε αυτόν τον χώρο, αν ήξερε το ενδιαφέρον του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας γι’ αυτόν τον χώρο και το αγνόησε επιδεικτικά, αν συνδέεται η παραχώρηση με την μορφή χρησιδανείου ενός τόσο μεγάλου ακινήτου του δήμου, με το πρόσωπο της κ. Βιργινίας Τσουδερού, όπως συνδέθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η εκχώρηση της λειτουργίας των παλαιών φοιτητικών εστιών της Κομοτηνής με την ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Γήπεδο Καρυδιάς

Κατά το δημοτικό έλεγχο συζητήθηκε ένα θέμα που σχετίζεται με το λεγόμενο γήπεδο της Καρυδιάς. Πριν μερικές μέρες μετά από επικοινωνία του υπευθύνου της Εγνατίας Οδού με το δήμαρχο Κομοτηνής συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί εργοτάξιο από τον ανάδοχο στο κομμάτι του χώρου που απομένει, μια και τα 2/3 κόβονται από το δρόμο, τον κάθετο άξονα.

Ο Γιώργος Πετρίδης από τη «Νέα Πορεία» έκανε λόγο για «βίαιη κατάληψη του γηπέδου από μια εταιρία», ο κ. Κοτσάκης του απάντησε ότι τα 2/3 ρυμοτομούνται από τον κάθετο άξονα και ο κ. Πετρίδης ανταπάντησε ότι έπρεπε να προηγηθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση και να επιδιωχθεί η εξασφάλιση ανταλλάγματος από την εταιρία, για τον υπόλοιπο χώρο που κατέλαβε.

Ο Δ. Κοτσάκης είπε ότι το σημαντικό είναι ότι θα γίνει ο κάθετος άξονας κι αυτό είναι το αντάλλαγμα. «Το μεγαλύτερο δώρο για μας είναι ότι θα γίνει αυτός ο δρόμος. Από εκεί κι έπειτα υπάρχει ένα γήπεδο στην Καρυδιά που είναι 40Χ 70, στην ουσία δε μπορεί να γίνει αγώνας, αλλά από την προηγούμενη δημοτική αρχή έριξαν χρήματα και το περιέφραξαν και στη συνέχεια το άφησαν στη μοίρα του».

Εξήγησε ότι έβαλαν χορτοτάπητες σε πολλά γήπεδα και μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού συμφωνήθηκε όλες οι ομάδες να παίζουν σε χορτοτάπητα. Πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος του Σώστη παραχώρησε δυο γήπεδα για να στεγαστούν όλες οι ομάδες και να μην επιβαρυνθεί το δημοτικό στάδιο Κομοτηνής.

Ο κ. Πετρίδης δήλωσε στον ΠτΘ ότι εν γνώσει της προηγούμενης δημοτικής αρχής περί των διαστάσεων του γηπέδου περιέφραξαν και διαμόρφωσαν το χώρο παρόλο που δεν υπήρχε ποδοσφαιρική ομάδα στον οικισμό, προκειμένου να μπορούν εκεί ν’ αθλούνται τα παιδιά του οικισμού και να ενισχύσουν το αθλητικό τους πνεύμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.