«Στο ιδιο εργο θεατες με εικονες κατεστραμμενων περιουσιων απο τις βροχοπτωσεις, να επαναλαμβανονται ξανα και ξανα»

Σκληρή κριτική από τη Φ. Καζάκου προς τη δημοτική αρχή

Δριμεία κριτική στη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής ασκεί η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φελίνα Καζάκου, με αφορμή τους όγκους νερού που “έπνιξαν” για άλλη μια φορά, τον Ήφαιστο, γειτονιές της βορειο-δυτικής πλευράς της πόλης αλλά και οικισμούς.

Τονίζοντας το επαναλαμβανόμενο του φαινομένου σε συγκεκριμένες περιοχές η κ. Καζάκου, απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τη δημοτική αρχή, για να τονίζει πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός σχετικά με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης αλλά και των οικισμών».
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
«Οι ίδιες εικόνες και τα ίδια προβλήματα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά σε διαφορετικά σημεία και οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής. Περιουσίες και γεωργικές εκτάσεις κατεστραμμένες. Πολίτες μιας δεύτερης κατηγορίας στο οικισμό Ηφαίστου και στις γειτονιές της βορειο-δυτικής πλευράς της πόλης να πνίγονται κάθε φορά μετά από μια νεροποντή. Τα ίδια προβλήματα στους οικισμούς της Παραδημής, του Μεσοχωρίου, του Κοσμίου και των Παγουρίων. 

Αλήθεια ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή μετά από τις  καταστροφές του Δεκεμβρίου;

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην επαναληφθούν οι ίδιες εικόνες;;
Απολύτως κανένα σχέδιο. Ο κος Πετρίδης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικό ερώτημα δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από τη διαχείριση της προηγούμενης κατάστασης και από την υλοποίησηδυο τεχνικών έργων στον οικισμό της Μελέτης και του Κάλχα.

Για  τα υπόλοιπα σημεία που χρήζουν άμεσων  παρεμβάσεων, μη βιάζεστε…

Για ακόμη μια φορά ατελείωτες δικαιολογίες από τη Δημοτική Αρχή, έφταιγε ο όγκος του νερού, η ένταση, η διάρκεια κλπ, κλπ. Με λίγα λόγια ο Δήμος Κομοτηνής στο έλεος του Θεού, καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός σχετικά με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης αλλά και των οικισμών. Αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις που θα προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Το τραγικότερο όλων, δηλώνουν για όλα ικανοποιημένοι… χωρίς πιθανόν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος.

 Ένα είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα είναι περισσότερο συχνά, έντονα, μη προβλέψιμα και αντιμετωπίσιμα, αν δεν λάβουμε εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα.

Απαιτούμε λοιπόν από τη Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, που διανύει τη δεύτερη θητεία της, να προχωρήσει κατά προτεραιότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων έργων προκειμένου να προλαμβάνονται αντίστοιχες καταστροφές».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.