Στο Γκινες… με το σπαθι του!

Άγης Βεσεξίδης, «Νοιώθω περήφανος γιατί κατάφερα να κάνω κάτι που ήθελα χρόνια, μια παγκόσμια διάκριση εδώ στην Κομοτηνή»

Το όνομά του, αλλά και αυτό της ιδιαίτερης πατρίδας του, για την οποία μιλάει πάντα με συγκίνηση και περηφάνια, κατάφερε να βάλει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το βράδυ του Σαββάτου ο καταξιωμένος αθλητής και δάσκαλος ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, Άγης Βεσεξίδης. Αυτή τη φορά το επίτευγμά του, το οποίο έλαβε χώρα μπροστά σε κοινό από την Κομοτηνή, στο θερινό δημοτικό θέατρο της πόλης, ήταν να κάνει 81 κοψίματα στόχων με σπαθί μέσα σε ένα μόλις λεπτό. Τα 3 εξ αυτών, όπως εκτίμησε και ο ίδιος, μάλλον θα αξιολογηθούν ως άκυρα από την επιτροπή μαρτύρων του Γκίνες και το ρεκόρ- που θα κατοχυρωθεί τυπικά σε σύντομο χρονικό διάστημα- θα είναι εντέλει 78 κοψίματα. Έστω κι έτσι, όμως, ο Άγης Βεσεξίδης κατάφερε να ξεπεράσει κατά 10 κοψίματα το προηγούμενο ρεκόρ και να πετύχει κάτι, που προσπαθούσαν δίχως επιτυχία πολλοί άνθρωποι των πολεμικών τεχνών ανά τον κόσμο.


 

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, αναγνωρίζοντας πως για τη χθεσινή του προσπάθεια δεν είχε όσο χρόνο θα ήθελε για να προετοιμαστεί. «Έβαλα όλα τα δυνατά μου και έμεινα πολύ ικανοποιημένος», σημειώνει, προσθέτοντας ωστόσο πως «νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε και πιο ψηλά». «Του χρόνου θα το σπάσω πάλι, θα το πάω 90», επισημαίνει με αυτοπεποίθηση. 
 

Τέλος, η συγκεκριμένη διάκριση, μολονότι έρχεται να προστεθεί στις πολλές που έχει στο ενεργητικό του ο Κομοτηναίος αθλητής και δάσκαλος πολεμικών τεχνών, αποκτά ιδιαίτερη αξία για τον ίδιο, επειδή ακριβώς συνέβη στην Κομοτηνή. «Νοιώθω υπερήφανος γιατί κατάφερα να κάνω κάτι που ήθελα χρόνια, μια παγκόσμια διάκριση εδώ στην Κομοτηνή, με Κομοτηναίους θεατές, με Κομοτηναίους αθλητές…», μας δηλώνει χαρακτηριστικά. «Και μεγάλη χαρά, γιατί τα κατάφερα», συμπληρώνει, για να σπεύσει να διευκρινήσει ότι «δε θα με “έριχνε” το ενδεχόμενο να μην τα κατάφερνα». «Αυτό είναι σίγουρο», συνεχίζει, «δε μας “ρίχνει” τίποτα. Έχουμε το στόχο και πάμε προς τον στόχο. Ό,τι και να γίνει, εμείς πάμε προς τον στόχο. Εκτός από θέματα υγείας, όλα τα άλλα είναι για να τα ξεπερνάμε. Είναι εμπόδια, που σε μαθαίνουν να είσαι καλύτερος». 

Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Nunchacu έκλεισε το θεαματικό τριήμερο ιαπωνικών πολεμικών τεχνών

Η επιτυχής κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες γιορτάστηκε δεόντως μετά από το πέρας της δοκιμασίας, με καλή παρέα και πολλή σαμπάνια στο Rock Bar Journey. Την επόμενη μέρα, βέβαια- την τελευταία του τριημέρου πολεμικών τεχνών που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Άπω Ανατολή» στην Κομοτηνή- ο Άγης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου διεξαγόταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα Nunchacu. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος νέα παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας, ηλικίας από 4,5 έως και 18 ετών, που δοκιμάστηκαν σε μια πολεμική τέχνη, η οποία απαιτεί τόσο σωματική όσο και πνευματική εγρήγορση. 

Η επιτυχής κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες γιορτάστηκε δεόντως μετά από το πέρας της δοκιμασίας, με καλή παρέα και πολλή σαμπάνια στο Rock Bar Journey. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.