Στο Final 4 το τμημα βολει ανδρων της Α.Ε. Κομοτηνης

Απομένουν δύο κρίσιμοι αγώνες για την άνοδο στην Α1

Μία μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της Κομοτηνής σημείωσε το τμήμα βόλεϊ ανδρών της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, καθώς προκρίθηκε στο Final 4 για την άνοδο στην Α1, την πρώτη κατηγορία. Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Ηλία Κρεούζη έχει μία μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία και να τεθεί αντιμέτωπη με τον πανίσχυρο Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή εδώ και 3 χρόνια ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ.
 
Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, έχοντας μεγάλη παράδοση στον χώρο του βόλεϊ με 3 συμμετοχές κατά το παρελθόν στην πρώτη κατηγορία, ετοιμάζεται να δώσει την μάχη για να ανέβει στην Α1 ή Volley league όπως ονομάζεται πλέον!
 
Βέβαια απομένουν δύο και πολύ δύσκολα βήματα αλλά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους βασικούς παράγοντες. 

  1. Διοίκηση: Από το 2012 και μετά, ο Τάσος Πετρίδης έχει αναλάβει να δώσει την χαμένη αίγλη στο τμήμα βόλεϊ και κάθε χρόνο καταφέρνει να ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει και άλλα άτομα στο πλευρό του, στην προσπάθεια που καταβάλει να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα
  2. Προπονητής: Ο Ηλίας Κρεούζης φημίζεται για τις ώρες που αφιερώνει στο γήπεδο αλλά και την «τρέλα» που κουβαλάει εντός και εκτός τάραφλεξ. Έχει φτιάξει ένα σύνολο αθλητών που παίζουν και για τον ίδιο, πράγμα σπάνιο στην εποχή μας
  3. Αθλητές: Έχει φτιαχτεί ένα πολύ δυνατό σύνολο που παίζει ένα πολύ ελκυστικό βόλεϊ και σίγουρα αυτό οφείλεται στους αθλητές της ομάδας, οι οποίοι αφιερώνουν πολλές ώρες στην προπόνηση 

Αν γίνει το θαύμα και η ομάδα ανέβει στην Α1, τότε η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής επιβάλλεται να στηρίξει την προσπάθεια μαζί με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να έχουμε εκπροσώπηση στην πρώτη εθνική κατηγορία και να μην γίνουν πραγματικότητα αντίστοιχα παραδείγματα του παρελθόντος. 

Ηλίας Κρεούζης: «Οι στόχοι της ομάδας οριοθετούνται κάθε μέρα» 

Ήρθε φέτος στην Α.Ε. Κομοτηνής, προκειμένου να φέρει στην ομάδα μας την βολεϊκή του «τρέλα», η οποία τον έχει καταξιώσει στους κύκλους του βόλεϊ της Βορείου Ελλάδος. Ο Ηλίας Κρεούζης, αφιερώνοντας πολλές ώρες στο βόλεϊ έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο, το οποίο εκτός από το ότι παίζει πολύ ελκυστικό βόλεϊ, παίζει και για αυτόν τον ίδιο. Σίγουρα αυτό είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα για κάθε προπονητή.
 

Ο προπονητής του τμήματος βόλεϊ ανδρών της Α.Ε. Κομοτηνής μίλησε στο www.aekomotinis.gr για την εξαιρετική πορεία της ομάδας αλλά και τις συνθήκες τις οποίες έχει συναντήσει στην πόλη μας.
 
Για το μυστικό της καλής πορείας της ομάδας: «Μυστικά για μένα δεν υπάρχουν στην προπονητική αλλά θεμελιώδεις κανόνες. Πρώτος κανόνας είναι το πλάνο. Μια ομάδα, όπως και ένας παίχτης, για να φτάσει στην επιτυχία, θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθήσει το πλάνο. Δεύτερος κανόνας οι πολλές ώρες “πτήσεις” όπως λέμε στη γλώσσα μας, δηλαδή πολλή προπόνηση και τριβή μέσα στο γήπεδο και τρίτος κανόνας και ο πλέον απαραίτητος η σωστή διαχείριση του υλικού. Όσο καλό υλικό και να έχεις, αν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς, τότε η αποτυχία είναι πολύ κοντά».
 
Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η Α.Ε. Κομοτηνής: «Το έχω δηλώσει από την αρχή ότι οι στόχοι της ομάδας οριοθετούνται κάθε μέρα».
 
Για την κατάσταση που αντιμετώπισε ερχόμενος για πρώτη φορά σαν προπονητής στην Α.Ε. Κομοτηνής: «Έχω την ευλογιά να συνεργάζομαι με έναν πρόεδρο, ο οποίος είναι λαχείο στην σημερινή εποχή και με ένα επιτελείο από πάρα πολύ σοβαρούς ανθρώπους, που γνώμονα έχουν την εύρυθμη λειτουργιά του σωματίου».
 
Για τον αν μπορεί η Κομοτηνή να γίνει πόλη του βόλεϊ: «Η Κομοτηνή έχει αρκετά μεγάλη ιστορία στο βόλεϊ οπότε σίγουρα έχει τα προσόντα να ξαναφτάσει εκεί που βρισκόταν τις προηγούμενες δεκαετίες και υπηρέτησα και εγώ σαν παίχτης».
 
Για το μέλλον των ακαδημιών του συλλόγου: «Οι ακαδημίες της ομάδας ήταν κάτι που λειτουργούσε σε πάρα πολύ καλές βάσεις και με ένα πολύ καλό προπονητικό προσωπικό, οπότε συνάντησα υψηλό επίπεδο και μεγάλο αριθμό αθλητών. Ελπίζω και εγώ με τις γνώσεις μου να βοηθήσω στο μέλλον της ΑΕ Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.