Στο ερωτημα «Τι θα κανω μ’ εσενα μαμα…» απαντησε η Τενια Μακρη

Ο ρόλος της μητέρας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου αναλύθηκε στη βιβλιοπαρουσίαση της Κομοτηνής

Ως μία πολύτιμη έκδοση που απευθύνεται σε όλους και δίνει λύσεις προκειμένου να αποσοβηθούν εντάσεις και να βελτιωθούν σχέσεις μέσα στην οικογένεια χαρακτήρισε η κ. Ρένα Σαμαρά Μάινα, το νέο βιβλίο της Τένιας Μακρή με τίτλο «Τι θα κάνω μ’ εσένα μαμά…» κατά την βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε τo απόγευμα του Σαββάτου στο υπόγειο της «Λέσχης Κομοτηναίων» από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης με την αίθουσα να είναι κατάμεστη, παρά το ψύχος που επικρατούσε έξω και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
 
Η κ. Τένια Μακρή, ψυχολόγος και οικογενειακός σύμβουλος, παρουσίασε στο αναγνωστικό κοινό της Κομοτηνής το βιβλίο «Τι θα κάνω με σένα μαμά», προσπαθώντας να πραγματευτεί μέσα από αυτό τον ρόλο που έχει η μητέρα στην ζωή όλων μας. Η κ. Μακρή, γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το έργο, την προσωπικότητα της, την επιστημονική πληρότητα και το πολύπλευρο έργο της συγκίνησε το κοινό σε μια πολύ ζεστή βραδιά, αντιστρόφως ανάλογη με το ψύχος που επικρατούσε εκτός της αίθουσας, αφιερωμένη σε εκείνη, στην οποία όλοι χρωστάμε την ύπαρξη μας, με πολλά μηνύματα, συγκίνηση και αισιοδοξία.  


 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η κ. Λιβεριάδου, πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ , η κ. Κοκκινάκη, πρόεδρος του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής» και η κ. Κούτρα, Γραμματέας της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Κομοτηνής.

Τένια Μακρή «Στόχος του βιβλίου η κατανόηση του εαυτού μας μέσα από τη γνωριμία με την μητέρα μας»

«Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από την μητέρα μας» ήταν η απάντηση της κ. Μακρή στο ερώτημα για ποιον λόγο που γράφτηκε το βιβλίο και συμπληρώνει πως «γνωρίζοντας λοιπόν τη μητέρα μας, αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τον εαυτό μας καλύτερα. Αυτός ήταν ο αντικειμενικός στόχος του βιβλίου. Επειδή η μητέρα είναι το εμβληματικότερο πρόσωπο στη ζωή μας, είναι εκείνη η οποία χαρακτηρίζει την προσωπικότητα μας, την πορεία στη ζωή, το ζευγάρωμα μας, το επάγγελμα μας, την επιτυχία στη ζωή και στην κοινωνία το βιβλίο είναι απαραίτητο να προϊδεάσει και να δημιουργήσει μεγαλύτερη ενσυνείδηση στον αναγνώστη, όχι μόνο να αξιολογήσει περισσότερο τη σχέση με την μητέρα του αλλά για να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του».

«Η σχέση μας με την μητέρα επηρεάζει την ζωή του καθενός»

Σύμφωνα με την διάσημη ψυχολόγο και οικογενειακό σύμβουλο, η σχέση με την μητέρα καθορίζει την ζωή του καθενός καθώς «ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος έχει αγαπηθεί από την μητέρα του, έχει καλύτερη εικόνα για τον εαυτό του, έχει καλύτερο πρόσωπο, βλέπει καλύτερα τη ζωή με αισιοδοξία και με επιτυχία. Τα παιδιά που δεν έχουν αγαπηθεί από τη μητέρα τους με τον τρόπο που θα ήθελαν να αγαπηθούν είναι τα παιδιά εκείνα που παλεύουν μόνιμα στη ζωή τους για να αποκτήσουν μία φυσιογνωμία, ένα πρόσωπο και ένα στίγμα στη ζωή τους». 

«Η οικονομική κρίση προκάλεσε τριγμούς στις οικογένειες»

Η κ. Μακρή στάθηκε στις επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική κρίση στις οικογενειακές σχέσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσε κύρια αιτία χωρισμού. Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά «επειδή η εποχή που ζήσαμε δημιούργησε μεγάλη κρίση στον οικογενειακό ιστό με πολλά ζευγάρια να έχουν έρθει στο χείλος του χωρισμού, δίνουμε απαντήσεις στο ερώτημα αν κάποιος πρέπει να μείνει σε μία σχέση ή να φύγει από αυτή. Δηλαδή ο προβληματισμός του αν θα πρέπει να μείνουν δύο άνθρωποι εντός σχέσης, είναι στην ουσία αυτό που πραγματεύομαι στο βιβλίο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.