Στο επικεντρο τα παιδια προσχολικης ηλικιας

Με την πλήρη στήριξη των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής, συνεχίζονται οι συναντήσεις ομάδων γονέων οι οποίες αποσκοπούν στην παροχή ενημέρωσης για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν το παιδί στην προσχολική ηλικία. Τα προβλήματα άρθρωσης, διγλωσσίας, φωνής, ρινολαλίας κι ο τραυλισμός απασχόλησαν τις πρώτες συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν φέτος με την συμμετοχή της λογοπεδικού κ. Ευδοξίας Πασχαλίδου. Ο νέος κύκλος συναντήσεων γονέων θα έχει ως θεματικό αντικείμενο την παιδική ψυχολογία.

Εξάλλου κυκλοφόρησε με εμπλουτισμένη ύλη και το δεύτερο τεύχος της περιοδικής έκδοσης των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Σταθμών κ. Δάμων Δαμιανός τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του ότι υπήρξε θερμή ανταπόκριση των γονέων στις συναντήσεις ενώ παράλληλα έκανε έκκληση και στους υπόλοιπους που δεν έλαβαν μέρος στις ομάδες, να το πράξουν. Η τέταρτη συνάντηση γονέων, παρουσία και της λογοπεδικού είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στον Α’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Ο νέος θεματικός κύκλος συναντήσεων ο οποίος θα ακολουθήσει, θα είναι σχετικός με την παιδική ψυχολογία και τα προβλήματα στις σχέσεις γονέων παιδιών. Οι ομάδες γονέων θα διαρκέσουν έως το τέλος της σχολικής περιόδου στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που είναι η 31η Ιουλίου.

Πλούσιο σε ύλη είναι το δεύτερο τεύχος της περιοδικής έκδοσης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου που κυκλοφόρησε μέσα στις γιορτές. Σε αυτό παρουσιάζονται εκτός από την πλούσια δραστηριότητα τους και ενδιαφέροντα άρθρα επιστημονικών συνεργατών της έκδοσης. Ενημερωτικές πληροφορίες για την συμβολή των γονέων στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου, κείμενα για την παιδική ποίηση και την μουσική, εμπλουτίζουν τα περιεχόμενα του περιοδικού.

Ικανοποιημένος κι από το νέο τεύχος, ο Πρόεδρος των Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δαμιανός εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μια «πολύ πρωτοποριακή έκδοση», και ταυτόχρονα «μια σημαντική προσπάθεια που ξεφεύγει από τετριμμένα πλαίσια και όρια τα οποία βρίσκονται μπροστά μας».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.