Στο δρομο του αγωνα ξανα οι συνταξιουχοι της ΑΜΘ

Για το θέμα της Υγείας αλλά και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της τρίτης αξιολόγησης

Σύσκεψη για την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου για θέματα της Υγείας, αλλά και το επόμενο διάστημα ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού και της τρίτης αξιολόγησης πραγματοποίησαν μέλη όλων των σωματείων συνταξιούχων της ΑΜΘ, το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Σοφός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, θέλουν μέσα από τη συνάντηση αυτή να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα δράσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, με δύο βασικά αιτήματα –συνθήματα.
 
Το ένα είναι «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα» θεωρώντας ότι πολλά λέγονται για το κόστος των συντάξεων, όμως αυτοί έχουν πληρώσει τις εισφορές τους μετά από 35 και 40 χρόνια εργασίας, τα οποία έχουν κλέψει οι κυβερνήσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες του κεφαλαίου, παίζοντας στο χρηματιστήριο και περικόπτοντάς τα με το PSI.
 

Το δεύτερο είναι «Συνταξιούχε-συνταξιούχα μας κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», γιατί θεωρούν πως έχουν κηρύξει πόλεμο στους συνταξιούχους και το λαό γενικότερα, και η αντίδραση, που πρέπει να έχουν, είναι η οργάνωση και ο αγώνας μέσα από τα σωματεία τους.
 
«Άλλος τρόπος δεν υπάρχει, δικαστήρια και άλλες διαδικασίες βολεύουν το σύστημα και καλύπτουν κάποιους που θέλουν να βγάλουν μεροκάματο, κανένας δεν δικαιώθηκε από τα δικαστήρια από την εφαρμογή των νόμων μέχρι σήμερα» τόνισε, για αυτό και έρχονται να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στη συζήτηση που γίνεται για το προϋπολογισμό και την τρίτη αξιολόγηση.
 
Και αυτό γιατί θεωρούν πως δεν μπορεί η κυβέρνηση με την τρόικα να συζητούν για την περικοπή των συντάξεων και ο κρατικός προϋπολογισμός που αφορά την κοινωνική πολιτική και οι συνταξιούχοι να μένουν απαθείς.
 
Για αυτό και θέλουν να δώσουν μαχητικό παρόν με οργάνωση συγκεντρώσεων στα τέλη του Νοέμβρη για τα προβλήματα της υγείας και πανελλαδική κινητοποίηση στα μέσα Δεκεμβρίου για τα ζητήματα του προϋπολογισμού.
 
Κάλεσε δε τους συνταξιούχους να μην μείνουν απαθείς, αλλά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.