Στο δρομο των παλιων εκδηλωσεων

Με μια συναυλία έντεχνης μουσικής το βράδυ του Σαββάτου στις 8.30 στο θερινό δημοτικό θέατρο ανοίγει το διήμερο του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως και ομιλία του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, κ. Νίκου Σερετάκη και του μέλους του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ, κ. Νίκου Φακιρίδη.

Το περιεχόμενο και τους στόχους του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του Ν.Σ. ΚΝΕ Ροδόπης, κ. Γιώργος Στουραΐτης, το μέλος, κ. Πάνος Δάλλας και το μέλος του Συμβουλίου ΑΜ-Θ, κ. Γιάννης Γκιόκας.

Ο κ. Στουραΐτης εξήγησε ότι πρώτοι σταθμοί του Φεστιβάλ στη Ροδόπη ήταν οι Σάπες, η Οργάνη και το Θρυλόριο και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο. «Το μήνυμα που φέρνει το Φεστιβάλ μέσα από το κεντρικό του σύνθημα είναι: «Ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τον κόσμο». Μέσα από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο λαός και η νεολαία το διάστημα μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού, η νεολαία είναι υποχρεωμένη να δώσει τη δική της απάντηση, στο πλάι της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματά της».

Ο κ. Στουραΐτης πέρασε στην πολιτιστική διάσταση του Φεστιβάλ: «Η πρώτη μέρα (στις 9.30 το βράδυ) πλαισιώνεται από την πολιτική επιθεώρηση «Κορόιδο δε με ξαναπιάνεις», που θα παρουσιάσουν φίλοι και μέλη της ΚΝΕ. Οι διάλογοι, η μουσική, τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι δικά μας.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής και την ομιλία του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου ΚΝΕ, Νίκου Σερετάκη.

Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα φιλοξενεί ελληνικό και ξένο ροκ, ομιλία από το μέλος του Γραφείου ΑΜ-Θ Νίκο Φακιρίδη, συναυλία από το συγκρότημα Deishim και θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι.

Στο χώρο του φεστιβάλ για δύο μέρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, σκίτσου, ταμπλό και περίπτερα για τις μάχες που έδωσε η οργάνωσή μας τη χρονιά που πέρασε.

Θα υπάρχει αφιέρωμα στην Κούβα από τον Ελληνοκουβανικό σύνδεσμο και μια προβολή ταινίας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Γένοβα, όπου η παρουσία του κόμματος και της Οργάνωσής μας ήταν καθοριστική»
.

Για τη συμμετοχή του μαθητικού δυναμικού στις προετοιμασίες του Φεστιβάλ ο κ. Στουραΐτης μετέφερε: «Οι μαθητές όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη δράση τους σήκωσαν ένα μεγάλο κομμάτι από τον αγώνα του νεολαιϊστικου κινήματος.

Το φοιτητικό, το μαθητικό δυναμικό της ΚΝΕ, όπως και το δυναμικό των εργαζομένων σε ΙΕΚ, ΟΑΕΔ έχει το δικό του μερίδιο στην προπαρασκευή του Φεστιβάλ.

Στους σχεδιασμούς της ΚΝΕ για τους μαθητές είναι, για φέτος, να δημιουργηθούν αντιστάσεις, αγώνες με τη θέση που έχει η οργάνωση μας για την κατάργηση του Ν.2525, το ενιαίο δωδεκάχρονο, το υποχρεωτικό σχολείο για όλους»
.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.