Στο δρομο για την πιστοποιηση οι παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης

Διπλάσιο φέτος το κονδύλιο για τις παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές

Προχωρούν οι επισκευές και οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής, με στόχο αυτές να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση ώστε να λάβουν την κατάλληλη πιστοποίηση, που πλέον είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους.
 
Βέβαια σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπου υπήρχε και κλείσιμο παιδικών χαρών αν δεν είχαν πιστοποίηση, στην Κομοτηνή συνέχισαν να λειτουργούν, με το Δήμο να έχει κάνει ενέργειες για να άρει κάθε τυχόν επικινδυνότητα.
 
Όμως η πιστοποίηση πρέπει να υπάρξει, και στις αρχές του χρόνου κλιμάκιο για την πιστοποίησή τους επισκέφτηκε την πόλη μας για να ελέγξει τις παιδικές χαρές. Το κλιμάκιο υπέβαλλε τις παρατηρήσεις του στο Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος και τις επεξεργάστηκε, και στη συνέχεια τις ενέταξε στο ετήσιο έργο αποκατάστασης και συντήρησης παιδικών χαρών.
 

Έτσι το έργο, το οποίο συνήθως έχει προϋπολογισμό περίπου 60 χιλιάδων ευρώ, φέτος είχε διπλάσιο, ξεπερνώντας τα 120 χιλιάδες ευρώ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου είναι απαραίτητες.
 
Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του Δήμου, θα τις ξαναεπισκεφτεί αρμόδιο κλιμάκιο, το οποίο, και ανάλογα με την κατάσταση που θα διαπιστώσει ότι υπάρχει, θα δώσει την πιστοποίηση που είναι απαραίτητη ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.
 
Φυσικά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής δεν επαναπαύεται, αλλά συνεχίζει τις παρεμβάσεις, μιας και οι παιδικές χαρές από τη φύση τους έχουν κάθε χρονιά φθορές και πάντα χρειάζονται μικρότερες ή μεγαλύτερες επισκευές. Για αυτό και πρόσφατα ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών ενδεικτικού προϋπολογισμού 14.994,08 ευρώ, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την προμήθεια σύνθετων με γέφυρα αλλά και τραμπάλων με ζωάκια, που θα εμφανιστούν σύντομα στις παιδικές χαρές της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.