Στο Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης το θεμα των ακινητων που περνουν στο Υπερταμειο

«Δεν εκχωρούμε τα δικαιώματά μας στα κτίρια» τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης για το θέμα

Ενημέρωση για το ζήτημα της παραχώρησης ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και κάποιων που βρίσκονται στην κατοχή του Δήμου Κομοτηνής, στο Υπερταμείο, ζήτησε από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Όπως ανέφερε, στο Υπερταμείο φαίνεται να περνούν σημαντικά κτίρια του Δήμου Κομοτηνής, όπως το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και η Καπναποθήκη, και εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή, μιας και τα επίμαχα ακίνητα ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.
 
Για αυτό και ζήτησε την ενημέρωση, μιας και η ΚΕΔΕ πρόσφατα κάλεσε τους Δήμους και τα Συμβούλια όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις για τη νομική διαδικασία προσφυγής, ζήτησε να κινηθεί ο Δήμος με όποια νομική διαδικασία μπορούν.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από μια γρήγορη απόφαση, επισημαίνοντας πως η ΚΕΔΕ, ως συλλογικός φορέας, δεν μπορεί να κάνει προσφυγή για ακίνητα του κάθε δήμου ξεχωριστά.
 
Ήδη γίνεται έρευνα για τα ακίνητα, με κάποια από αυτά, όπως η Καπναποθήκη, που είναι στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να εντοπίσουν το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
 
Πάντως επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η Δημοτική αρχή δεν έχει την πρόθεση να εκχωρήσει δικαίωμα του δήμου, όμως με δεδομένο ότι παρόλη την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, δεν υπάρχει προθεσμία, θα κρατήσουν στάση αναμονής.
 
Άλλωστε ήδη ξεκινά η τελευταία φάση του Εθνικού Κτηματολογίου σε επίπεδο Ροδόπης, όπου θεωρεί πως στο πλαίσιο της καταγραφής θα προκύψουν αυτά τα δικαιώματα του Δήμου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.