Στο Δημαρχο Σαπων το Βραβειο Ειρηνης και Φιλιας
Το Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας, απονεμήθηκε στο δήμαρχο Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, στη διάρκεια της 10ης διοργάνωσης απονομής των Βραβείων «Αμπντί Ιπεκτσί», για τη διετία 2000-2001, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Για την δραστηριότητα στους υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τιμήθηκαν εκτός των άλλων, πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Στον Δήμαρχο Σαπών απονεμήθηκε το «Βραβείο Επικοινωνίας Αμπντί Ιπεκτσί» σε ένδειξη τιμής για την συμβολή του στην προαγωγή της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών κοινωνιών των δύο χωρών.
Με αφορμή η βράβευσή του, ο Δήμαρχος κ. Χαριτόπουλος δήλωσε «έχω την πεποίθηση ότι στο πρόσωπό μου, βραβεύθηκε κι επιβραβεύθηκε η συλλογική, σταθερή κι αποφασιστική πορεία διασυνοριακής συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και φιλίας και της κοινωνίας της Θράκης. Νοιώθω ευτυχής για τη βράβευση και αντλώ από αυτή κουράγιο, γα μια συνέχεια, με μεγαλύτερη ορμή που θα παράγει καρπούς ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Τουρκίας, κι επ’ ωφελεία των.
Για μένα είναι μια ειδική βράβευση. Το περιεχόμενό της είναι καθαρά ηθικό. Σημαίνει μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουμε τόσα χρόνια, προς αυτή την κατεύθυνση.»
Στις 18 του μήνα θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Δικτύου για να προγραμματίσει τις δραστηριότητες του επόμενου χρόνου.
![]() |
«Σήμερα βρισκόμαστε στην προσέγγιση και της Βουλγαρικής πλευράς ώστε να ολοκληρώσουμε το σχήμα του Δικτύου με την ένταξη πολλών Δήμων από τη Βουλγαρία», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο κ. Χαριτόπουλος όσον αφορά την κριτική που ασκείται εκ μέρους κάποιων για το συγκεκριμένο βραβείο τόνισε ότι δεν αισθάνεται άβολα εφ’ όσον είναι υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. και μέσα στην Επιτροπή είναι άνθρωποι όλων των κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος, διανοούμενοι. «Για μένα ήταν μεγάλη τιμή και αισθάνθηκα μεγάλη χαρά», κατέληξε.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

