Στο Διεθνες συνεδριο για την Ενεργεια στη Νοτιοανατολικη Ευρωπη εδωσε το παρων η ΟΕΕΘ

Επαφές του Προέδρου με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αποστολή της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες του τρίτου διεθνούς συνεδρίου για την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μετά από πρόσκληση του Ελληνο -Αμερικανικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).
 
Το συνέδριο παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θράκη καθώς στα θέματα που συζητήθηκαν για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, την ενεργειακή στρατηγική, τις συνέργειες στη Μεσόγειο, τις υποδομές αλλά και τη στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος, πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει ο λιμένας και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
 
Στο περιθώριο του Southeast Europe Energy Forum ο κ. Χατζημιχαήλ πραγματοποίησε ημίωρη συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαο Μπακατσέλο όπου συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη κοινών δράσεων των οργανισμών που προΐστανται οι δύο άνδρες στα πλαίσια του αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περιοχή ευθύνης της ΟΕΕΘ.
 
Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Χατζημιχαήλ πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομία και επιχειρηματικότητα της Θράκης καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας με την ΟΕΕΘ.
 
Ο κ. Χατζημιχαήλ μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου δήλωσε σχετικά: « Μετά από αδράνεια ετών αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής επιχειρείται η επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης στα πλαίσια ενός ευρύτερου μετασχηματισμού της περιοχής της Θράκης σε διεθνές ενεργειακό hub σχετικό με την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της Ευρώπης με ταυτόχρονη δημιουργία σχετικών υποδομών και πλαισίου ασφάλειας και προστασίας. Η αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που ανακύπτουν για τις τοπικές επιχειρήσεις από αυτές τις εξελίξεις και διάχυση των ωφελειών στην τοπική οικονομία αποτελεί πρόκληση για την Ομοσπονδία μας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.