Στο 90% η συμμετοχη στη σταση εργασιας στο Σισμανογλειο

Στάσεις εργασίας ξεκίνησαν από χθες οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΥΝ με κύρια αιτήματα το διπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος, την αναγνώριση και ένταξη του κλάδου τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι στάσεις εργασίας είναι πεντάωρες ξεκινώντας από 10πμ έως τις 3μμ και θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Η επόμενη στάση εργασίας θα γίνει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, για να ακολουθήσει η τρίτη στις 23 Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή στη στάση εργασίας για τους εργαζομένους της πρωινής βάρδιας του Νοσοκομείου Κομοτηνής έφτασε στο ποσοστό του 80%, το οποίο ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Αλατζίδης Λάζαρος έκρινε «πολύ ενθαρρυντικό».

Τα μέλη του τοπικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν στο εντευκτήριο του νοσοκομείου και αποφάσισαν, μετά την ενημέρωση που τους έγινε, να διοργανώσουν, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς, πορεία προς την Περιφέρεια Α.Μ-Θ και το ΠΕΣΥΠ Α.Μ-Θ., με τη συμμετοχή όλων των νοσοκομειακών υπαλλήλων που εργάζονται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.


Στις δηλώσεις του ο κ. Αλατζίδης ανέφερε ότι η χθεσινή στάση εργασίας ήταν εισήγηση της ΠΟΕΔΥΝ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γραμματέα του Οργανωτικού κ. Γαβριήλ. «Κύριες διεκδικήσεις μας είναι ο διπλασιασμός του νοσοκομειακού επιδόματος, η άμεση υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Είμαστε αντίθετοι στις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, διότι «είναι μπαλώματα» και δεν κατοχυρώνουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό γεγονός η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, που ανήλθε σε ποσοστό γύρω στο 80%. Τυχόν άλλα ποσοστά που ενδεχομένως να ανακοινωθούν θα είναι αναληθή, διότι θα υπολογίζονται επί του συνόλου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Εμείς δίνουμε αυτά τα ποσοστά με βάση την αποχή στην πρωινή βάρδια».

Στους γειτονικούς νομούς τα ποσοστά συμμετοχής διαμορφώθηκαν ως εξής: Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ποσοστό 80%, στο Νοσοκομείο Δράμας 50%, Ξάνθης και Καβάλας 40%.

Χθες στις 11 το πρωί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τις στάσεις εργασίας, διοργανώθηκαν πορείες διαμαρτυρίας στα υπουργεία Οικονομικών και Μακεδονίας αντίστοιχα.

Έφη Μωραΐτου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.