Στο 80% η συμμετοχη των εργαζομενων στην καθαριοτητα του Δημου Κομοτηνης

Την είσοδο του Δημαρχείου Κομοτηνής έκλεισαν συμβολικά χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου -στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης που είχε κηρύξει την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΟΕ-ΟΤΑ- προκειμένου να συμπαρασταθούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αυτή την περίοδο για το Ασφαλιστικό.

Το 80% ξεπέρασε η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή κινητοποίηση, ενώ αξίζει να τονιστεί και η υπεύθυνη στάση τους ως προς τους δημότες, καθώς προέβησαν σε μια συμβολική διαμαρτυρία.

«Με την παρουσία μας εδώ θέλαμε να δείξουμε ότι κι εμείς είμαστε ενεργοί σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν να κάνουν με το σημαντικότερο θέμα που αφορά στην ελληνική κοινωνία, το Ασφαλιστικό», δήλωσε η προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, κ. Ζωή Κοσμίδου, η οποία εξήγησε ότι ενώ η απεργία της Ομοσπονδίας είχε κηρυχθεί την προηγούμενη Παρασκευή η συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτήν καθυστέρησε λόγω του ότι το προηγούμενο τριήμερο η πόλη της Κομοτηνής «ήταν μια πόλη φιλοξενίας και με τίποτα δεν θέλαμε αυτό να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις και για τον κλάδο μας και για την πόλη μας. Ο κόσμος βγαίνει για να ευχαριστηθεί αυτό τον καιρό, δεν βγαίνει για να επωμιστεί το δικό μας πρόβλημα».

Ωστόσο, η κ. Κοσμίδου ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω πρόβλημα αφορά όλο το σύνολο των εργαζομένων, με σημαντικότερο αυτό της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ, τα οποία η κυβέρνηση θέλει να ενοποιήσει στο ΤΕΑΔΥ, στο ενιαίο ταμείο δημοσίων υπαλλήλων. «Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά αφορά όλους τους εργαζόμενους. Πολύ σημαντικό είναι το πρόβλημα της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και της ευκολίας με την οποία τα δικά μας εύρωστα ταμεία ξαφνικά ενοποιούνται με τα υπόλοιπα. Το θέμα το χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο η Ομοσπονδία μας, εμείς απλώς ακολουθούμε τους αγώνες».

Το 80% ξεπέρασε η συμμετοχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου στην χθεσινή κινητοποίηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ. Κοσμίδου, καθώς «το ποσοστό της συμμετοχής των εργαζομένων ξεπερνάει το 80%, διότι συμμετείχαν τόσο οι υπάλληλοι που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου, όσο κι αυτοί που εργάζονται έξω, απασχολούνται στα Stage είναι νέοι που δεν μπορείς να τους πιέσεις, ούτε μπορούν να μπουν στη δική μας λογική. Εμείς όμως οφείλουμε να αγωνιστούμε και γι’ αυτούς, γιατί είναι η επόμενη γενιά που ακολουθεί».

Αξίζει να τονιστεί και η υπεύθυνη στάση των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Κομοτηνής προς τους δημότες, καθώς προέβησαν σε μια συμβολική διαμαρτυρία.

Τέλος, η κ. Κοσμίδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση, τους άνδρες της Τροχαίας της Κομοτηνής για την εξασφάλιση ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας, καθώς και τον δήμαρχο Κομοτηνής και τη Διοίκηση για την κατανόηση που δείχνουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

O αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κομοτηνής και προϊστάμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας Νίκος Στεργιάδης, από πλευράς του, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Ο ίδιος ευελπιστεί να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή οι κινητοποιήσεις αυτές, μετά από άτυπη επικοινωνία που είχε προχθές με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Στεργιάδης δεν παρέλειψε να τονίσει την απόλυτη κατανόηση και τη στάση του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη για τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Ο δήμαρχος το δήλωσε και στα ΜΜΕ ότι είναι μαζί μας, ότι είναι εύλογα τα αιτήματά μας. Πιστεύω ότι δεν δημιουργήσαμε κανένα πρόβλημα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.