Στο 1ο Γυμνασιο Κομοτηνης η δωρεα της βιβλιοθηκης της Αννας Ασσιανου

Η νομικός της Θεσσαλονίκης, παλιά φοιτήτρια της Νομικής Κομοτηνής, κληροδότησε την βιβλιοθήκη της στο σχολείο της πόλης που αγάπησε

Τη δωρεά της βιβλιοθήκης μιας παλιάς φοιτήτριας της Νομικής του ΔΠΘ, της Άννας Ασσιανού, που έζησε τα φοιτητικά της χρόνια απέναντι από το σχολείο αυτό στο χώρο της παλιάς νομικής, είχε την ευτυχία να δεχτεί το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Όπως σημείωσε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Στέλλα Θεολόγου, η κ. Νάσκου Περάκη Παρούλα, που ήταν καθηγήτριά της, την ενημέρωσε πως υπήρχε μια παλιά της φοιτήτρια, στην οποία συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός, και επιθυμεί να δωρίσει την πλούσια βιβλιοθήκη που διατηρούσε σε ένα σχολείο, και ζήτησε να μάθει αν ενδιαφέρεται το 1ο Γυμνάσιο.
 
«Το Γυμνάσιο έκανε δεκτή με μεγάλη χαρά αυτή την προσφορά, όπως και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων που στήριξε τη συγκεκριμένη προσπάθεια και βοήθησε για τη μεταφορά των βιβλίων αυτών στο σχολείο.
 
Μάλιστα τις βιβλιοθήκες έφτιαξαν οι καθηγητές του σχολείου. Μόλις γίνει η πλήρης τακτοποίησή τους, τα παιδιά θα μπορούν φυσικά, να δανειστούν τα βιβλία, ενώ μέρος τους αναμένεται να «κατευθυνθούν» και στη δημοτική βιβλιοθήκη.

 

Δείγμα της αγάπης των αποφοίτων για την Κομοτηνή η δωρεά

 
Η Άννα Ασσιανού γεννήθηκε, μεγάλωσε, άσκησε δικηγορία και απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2019, στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτησάντων Νομικής Κομοτηνής «Πρωταγόρας» κ. Έλπη Μπλεκάτση.
 
Ήταν από τις πρώτες φοιτήτριες της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, εισαγόμενη το έτος 1975 σε αυτή και αγάπησε πολύ την Κομοτηνή, και τους ανθρώπους της, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι άφησε την προσωπική της βιβλιοθήκη στο σχολείο που βρισκόταν απέναντι από την Σχολή που σημάδεψε τα νεανικά της χρόνιά.
 
Η Άννα Ασσιανού ήταν μέλος του ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτησάντων της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ που έχει εκατοντάδες μέλη ανά την Ελλάδα.
 
«Σήμερα είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι, γιατί ξέρουμε ότι το δέσιμο των αποφοίτων με την Κομοτηνή, είναι ισχυρό, είναι ζωντανό, είναι διαρκές και είναι αλληλέγγυο» σημείωσε η κ. Μπλεκάτση.
 
Αυτό αποδεικνύουν οι μαζικές κατά καιρούς συγκεντρώσεις των αποφοίτων της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή, που πάντα φέρνουν απόφοιτους από όλη την Ελλάδα στον τόπο μας. Άλλωστε ανάμεσα στους σκοπούς του συλλόγου είναι η καλλιέργεια κλίματος επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και προβολής, τόσο του πανεπιστημίου, όσο και της πόλης και των ανθρώπων της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.