Στο 19ο Συνεδριο της ΠΟΑΣΑ ο Συνδεσμος Αποστρατων Σωματων Ασφαλειας Ν. Ροδοπης

Ψήφισμα για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τους δύο έλληνες στρατιωτικούς και τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Στις 9 και 10 Ιουνίου 2018 στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε το 19ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.).
 
Παρών στο Συνέδριο ήταν και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε με δύο αντιπροσώπους, τον κ. Αλκιβιάδη Παλπάνη και τον κ. Ιωάννη Τσαβδαρτζή.
 
Ο Αντιπρόσωπος Ιωάννης Τσαβδαρτζής κατά την παρέμβασή του κατέθεσε υπόμνημα με θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμό ενώ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Συνδέσμους και τα μέλη τους.
 
Στο τέλος του Συνεδρίου εκδόθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων θίγει προβληματισμούς των μελών της Ομοσπονδίας για τις περικοπές στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
 

Ταυτόχρονα με το ίδιο ψήφισμα οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας δηλώνουν «τη συμπαράσταση τους  στην αγωνία των οικείων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,  που  βρίσκονται φυλακισμένοι στις Τουρκικές φυλακές και στην εθνική προσπάθεια για την αποφυλάκισή τους και επιστροφή στις εστίες τους»  και εκφράζουν την πλήρη  αντίθεσή τους «σε οποιαδήποτε απόφαση για παραχώρηση από τη Χώρα μας της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, ή παραγώγου αυτής ως κυρίου ονόματος, ή  σύνθετης ονομασίας  για την ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων, του προσδιορισμού της εθνικότητάς τους και του γλωσσικού τους ιδιώματος, erga omnes».
 
Τέλος διατυπώνουν την έντονη ανησυχία τους προς την Κυβέρνηση για την έξαρση του βίαιου εγκλήματος, «που γίνεται καθημερινά, αδίστακτο, θρασύτατο,  απρόσωπο, ανάλγητο, ειδεχθές και αποκρουστικό». όπως το χαρακτηρίζουν. «με  τους πολίτες να νοιώθουν απροστάτευτοι και να βρίσκονται σε απόγνωση». «Για πρώτη φορά  συμβαίνει τόσες  ένοπλες ληστείες, αλλά και οι απλές κλοπές και διαρρήξεις να   μετατρέπονται σε ληστείες και ανθρωποκτονίες, για ασήμαντη αφορμή, ή για να αποκομίσουν ως  λεία ελάχιστα Ευρώ, με την πολιτεία σε ρόλο Θεατή, ενώ  με τις «ευεργετικές» διατάξεις του Ν. Παρασκευόπουλου, αποφυλακίζονται πρόωρα, θρασύτατοι  κακοποιοί, για να συνεχίσουν το “έργο” τους» εκτιμούν οι απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.