Στις πλημμυρισμενες περιοχες ο Αντιπεριφερειαρχης Ροδοπης

Ο κ. Νίκος Τσαλικίδης βρέθηκε μαζί με συνεργάτες του στις περιοχές που είχαν προβλήματα

Τις περιοχές που πλήγηκαν από τις έντονες βροχές και τα πλημμυρικά φαινόμενα από το βράδυ του Σαββάτου 16 μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.
 

Η συνεχής βροχόπτωση, κατά την οποία καταγράφηκαν πολλά κυβικά νερού στην Ροδόπη, σε συνδυασμό με την κάθοδο νερού από τις ορεινές στις πιο πεδινές περιοχές, είχε σαν αποτέλεσμα πλημμύρες και προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ροδόπης, ωστόσο με την έγκαιρη παρέμβαση όλων και την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας σημειώθηκαν οι λιγότερο δυνατές απώλειες.


 
Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης και του μεγέθους του προβλήματος, συνοδευόμενος από συνεργάτες και φορείς, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για τον σωστό συντονισμό.


 
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα αποφάσισαν την διακοπή κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης από Αμάραντα προς Φύλακα και Φύλακα προς Ίσαλο, από Ξυλαγανη προς Ίμερο, στο Χιονόρεμα(περιοχή Ηφαίστου),το Βιολογικό (περιοχή Μεσοχωρίου), το Σκάλωμα, τον Δοκό, το Λοφάριο, την Αετοράχη, το Ιάσιο, την Άγια Μαρίνα Ιμέρου και την Αμβροσία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε 28 περιπτώσεις απεγκλωβισμού ατόμων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και από οικίες.
 
Το πρωί της Δευτέρας γίνεται εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ενώ θα ακολουθήσει Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.