Στις πληγεισες περιοχες η βουλευτης του ΚΚΕ Σοφια Καλαντιδου

Η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου περιόδευσε στους οικισμούς Ήφαιστος, Μελέτη, Σάλπη και Καλλίστη, αφού προηγούμενα είχε παρακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία σχετικά με τις μεγάλες καταστροφές στο νομό.

Κοινή είναι η διαπίστωση κατοίκων και τοπικών και επιστημονικών παραγόντων ότι έπεσε πολύ νερό στις δύο μέρες(Παρασκευή –Σάββατο). Μιλάνε για 30% περισσότερο νερό από ότι πέφτει στο νομό κατά μέσο όρο τον μήνα Νοέμβρη.

Όμως η βασική αιτία αυτής της έκτασης των καταστροφών είναι η απουσία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων, τέτοια που δεκαετίες τώρα διεκδικεί το μαζικό κίνημα του νομού. Κι όχι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως θέλουν να υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες .

Ακόμη και στοιχειώδη μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας έλλειψαν, όπως π. χ καθαρισμός κοίτης Τράβου και άλλων ρεμάτων, η μη λειτουργία των αντλιοστασίων στην περιοχή Σάλπης κ.α.

Σίγουρα οι τοπικές αρχές έδειξαν την απαιτούμενη ευαισθησία και έτρεξαν να προλάβουν τα χειρότερα. Κυρίως τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, που τελικά ευτυχώς δεν συνέβη. Όμως με τι μέσα; Ανυπαρξία και μέσων αντιμετώπισης δύσκολων φυσικών φαινομένων. Με τα μέσα του στρατού και ιδιωτών αντιμετωπίσθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις άμεσες ανάγκες, όπως μεταφοράς, διανοίξεων, μπαζώματος κτλ.

Το περίφημο λοιπόν ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, απουσιάζει για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχει όμως για το μεγάλο κεφάλαιο. ( Τζάμπα χρήμα για επενδύσεις, όπως ο αγωγός φυσικού φυσικού αερίου Τουρκίας- Ελλάδας-Ιταλίας, ο αγωγός Μπουργάζ-Αλέξ/πολη, για ανεμογεννήτριες, κ.α)

Οι τοπικοί μας άρχοντες που ανήκουν στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, ενώ βλέπουν τα προβλήματα, τα ζουν από κοντά, τα περιγράφουν, απειλούν με κινητοποιήσεις, τελικά οι κομματικοί τους ανώτεροι, τους πείθουν να μην υλοποιήσουν τις απειλές τους και να βολευτούν στα ψίχουλα του κρατικού προϋπολογισμού προς την Τ. Α και στα προγράμματα της Ε. Ε, γιατί αυτή είναι η πολιτική γραμμή που υπηρετούν τα κόμματά τους. Τους βοηθούνε όποτε χρειασθεί οι παράγοντες του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, υποσχέσεις δόθηκαν πολλές, όμως από τις καταστροφές του Βελκίου στις αρχές Αυγούστου του 2007 , ακόμη να πάρουν το επίδομα φτωχοκομείου, των 586€.

Το κόμμα μας αγωνίζεται μέσα και έξω από τη βουλή για αποζημίωση 100% στους πληγέντες για όλες τις ζημιές που υπέστησαν. Λεφτά υπάρχουν. Η Νομαρχιακή μας Επιτροπή ,συμπαραστέκεται στο δράμα των πληγέντων του νομού και θα στηρίξει τον αγώνα τους για πλήρη, 100% αποζημίωση για όλες τους τις ζημιές.

Το κόμμα μας επίσης και προεκλογικά στο νομό μας, είχε προβάλει το ζήτημα των έργων υποδομής που αφορούν λαϊκές ανάγκες, όπως η αντιπλημμυρική προστασία και η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα πιο οργανωμένα και πιο συντονισμένα και μαζί με όσους συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από εκείνους που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και για τέτοια προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.