Στις καλπες οι δασκαλοι

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των δασκάλων στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ενώ ακολούθησαν οι εκλογές τους για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, της νέας ελεγκτικής επιτροπής καθώς και των νέων αντιπροσώπων των δασκάλων και των νηπιαγωγών του νομού στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, η προσέλευση ήταν μεγάλη αλλά παρατηρήθηκε αναμονή πριν την κάλπη γιατί υπήρξε καθυστέρηση λόγω αργοπορίας στην άφιξη του δικαστικού αντιπροσώπου. Οι κάλπες άνοιξαν στη 1.30 το μεσημέρι κι έκλεισαν γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Την ψήφο διεκδίκησαν τέσσερα σχήματα, η ΠΑΣΚ, η ΔΑΚΕ, η ΕΣΑΚ –Δ.Ε.Ε και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε Ροδόπης.

Γ. Γούλας: «Συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γιώργος Γούλας μετέφερε ότι τα μέλη του συλλόγου είναι 720 και από αυτά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση συμμετείχαν περισσότερα από 600 άτομα. «Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό στη συνέλευση συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των μελών μας κι αυτό ήταν πολύ ευχάριστο. Έγινε ο απολογισμός από το προεδρείο για τη διετία που πέρασε κι ακούστηκαν όλες οι παρατάξεις.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη συγκεκριμένη περίοδο είναι πολλά, επομένως είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των μελών του συλλόγου προκειμένου να δώσουμε δύναμη στα εκλεγμένα μας μέλη.

Ως διαπαραταξιακό το προεδρείο μας λειτούργησε πολύ καλά τη διετία που ήμασταν υπεύθυνοι και το σίγουρο είναι ότι και το νέο προεδρείο θ’ ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Στο διαπαραταξιακό συμμετείχαν τρία μέλη από την ΠΑΣΚ, τρία από τη ΔΑΚΕ κι ένας από την ΕΣΑΚ –Δ.Ε.Ε. Φέτος, υπάρχει στο νομό μας για πρώτη φορά ένα τέταρτο ψηφοδέλτιο αυτό των Συσπειρώσεων» μετέφερε ο κ. Γούλας.

Θ. Καδρούδης: «Θα είμαι παρών στους αγώνες»

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Καδρούδης στη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης προχώρησε σ’ ένα αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συναδέλφους του καθώς έκλεισε 33 χρόνια στον ενεργό συνδικαλισμό. «33 χρόνια δάσκαλος με 37 συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας. Πέρασα από τα διοικητικά συμβούλια της Ορεστιάδας και του Ν. Ροδόπης για πολλά χρόνια, συνεργάστηκα με πολλούς συναδέλφους σε όλα τα διοικητικά συμβούλια.

Στην Ορεστιάδα ήμουν στη θέση του αντιπροέδρου, του ταμία και του μέλους του Δ.Σ. Στη Ροδόπη, εξελέγην μέλος του Δ.Σ. κι έπειτα χρημάτισα για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος του συλλόγου». Παράλληλα, εκλέχτηκε αντιπρόσωπος στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς και στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Δήλωσε ότι αν και συνταξιοδοτήθηκε θα είναι παρών στους αγώνες. «Θα είμαι μαζί τους, με το Πατριωτικό Μέτωπο γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, χρειάζεται αγώνας και στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Όπως λέει ο Ναζίμ Χικμέτ «αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, δε μπορούν να γίνουν λάμψη τα σκοτάδια»».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.