Στις «καλενδες» η επιλυση του στεγαστικου προβληματος του Αστυνομικου Τμηματος Σαπων

Η απάντηση Τόσκα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη

Απάντηση δόθηκε στην ερώτηση του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Τόσκα, για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
 
Να θυμίσουμε ότι με την από 28 Νοεμβρίου 2016 ερώτησή του ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ έθιγε το ζήτημα της μεταστέγασης – συστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών στο κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών. «Ως γνωστόν, το σχετικό αίτημα παραχώρησης του εν λόγω κτιρίου και εντεύθεν μεταστέγασης των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών έχει κριθεί ως εύλογο από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένης της ακαταλληλότητας και της επικινδυνότητας των υπαρχόντων κτιρίων. Παρά ταύτα, εκκρεμεί έως και σήμερα η έκδοση της σχετικής απόφασης παραχώρησης εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία και καθυστερεί, άγνωστο για ποιο λόγο» ενέφερε τότε στην ερώτησή του ο βουλευτής.
 
Από την συνημμένη απάντηση του αν. υπουργού κ. Τόσκα διαφαίνεται ότι δε δύναται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης χρήσης του ακινήτου μέχρι την έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων, χωρίς να αναφέρεται το πότε θα εκδοθούν αυτές παραπέμποντας το όλο θέμα στις καλένδες.
 
Αναλυτικά η απάντηση του έδωσε ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης στην ερώτηση του βουλευτή Δράμας έχει ως εξής:

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι, από το Υπουργείο και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, επιδιώκεται η διευθέτηση του ζητήματος της στέγασης των Υπηρεσιών της, ανά την επικράτεια, σε κατάλληλα κτίρια, που διαθέτουν σύγχρονους, άνετους και υγιεινούς χώρους εργασίας και διαμονής του προσωπικού και των προσερχόμενων, σε αυτά, πολιτών. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Χώρας μας, γίνονται οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, κατόπιν ιεράρχησης των ανακυπτουσών αναγκών.
 
Ειδικότερα και όσον αφορά στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, σημειώνεται ότι, τόσο από το Αρχηγείο όσο και από την οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας, εκδηλώθηκαν, προς τους αρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες, όλες οι επιβαλλόμενες, για το σκοπό αυτό, ενέργειες αρμοδιότητας τους.
 
Τέλος, καθίσταται γνωστό ότι η διαδικασία παραχώρησης χρήσης του διαλαμβανόμενου, στην εισαγωγή της ερώτησης, ακινήτου δε δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι της έκδοσης των απαραίτητων διευκρινιστικών εγκυκλίων σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4389/2016 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 94), βάσει του οποίου επήλθαν μεταβολές στο καθεστώς κυριότητας και νομής των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.