Στις Καγκελες για θαλασσια σπορ!

Water Sports Koupi: Η Μαρωνίτικη επιχείρηση που φέρνει για πρώτη φορά στην Ροδόπη την όρθια κωπηλασία

Μία καινούργια επιχείρηση έκανε την εμφάνισή της στις Καγκέλες της Μαρώνειας και φέρνει για πρώτη φορά στην Ροδόπη – μεταξύ άλλων – μία νέα (πρό)ταση για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, την όρθια κωπηλασία, γνωστή και ως «SUP». Ο λόγος για την  «Water Sports Kουpi / ΚΟΥΠΙ» που ο σκοπός της, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στο να εξοικειώσει Θρακιώτες και τουρίστες με τα θαλάσσια σπορ.
 
Η ιδιοκτήτρια, κ. Έφη Πάρτσια και ο αδερφός της, Χρήστος,  «εμπνευστής» και πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας, όντες και οι ίδιοι ιστιοπλόοι αγαπούν πολύ τη θάλασσα αλλά και τον τόπο τους. Πάνω σε αυτούς τους άξονες έχουν βασίσει το πνεύμα της δουλείας τους, όπως εξήγησε η ιδιοκτήτρια, μιλώντας με τον «ΠτΘ», εξ ου επιδιώκουν να «σηκώσουν» τον κόσμο από την ξαπλώστρα και να του γνωρίσουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της περιοχής μας. 

Μία ιδέα που βασίζεται στην αγάπη των εμπνευστών της για την θάλασσα και τον τόπο τους 

«Ξεκινήσαμε φέτος μία προσπάθεια καινούργια και για εμάς αλλά και για την περιοχή, είναι κάτι που έλειπε από τη Βόρεια Ελλάδα», είπε η ιδιοκτήτρια και συνέχισε πληροφορώντας πως η επιχείρηση αφορά μη μηχανοκίνητα θαλάσσια σπορ, όπως το καγιάκ, την όρθια κωπηλασία και τα ποδήλατα θαλάσσης, αφού η όλη ιδέα βασίζεται στην αγάπη των εμπνευστών της  για τη θάλασσα και τον τόπο τους.
 

«Σκοπός μας είναι να έρθει ο κόσμος κοντά μας για να μάθει πώς να ζει αρμονικά με την φύση και να αισθανθεί άνετα στη θάλασσα. Εξάλλου η περιοχή της Μαρώνειας είναι η πλέον κατάλληλη χάρη στο ιδιαίτερο τοπίο της και τις μοναδικές παραλίες της», συνέχισε, εξηγώντας πως το σκεπτικό της είναι να προσελκύσει τουρίστες από όλη τη Θράκη αλλά και κάθε περιοχή της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Έφη Πάρτσια «Ο κόσμος να γνωρίσει όχι μόνο τη θάλασσα, αλλά και την κάθε πτυχή της ζωής στην περιοχή» 

Η περιοχή της Μαρώνειας έχει ένα ιδιαίτερο τοπίο, κατάλληλο για τέτοιες δραστηριότητες, ενώ διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο και ποικίλες κοινωνικές εκδηλώσεις, έκρινε η κ. Πάρτσια για να τονίσει πως την ενδιαφέρει ο κόσμος να γνωρίσει όχι μόνο τη θάλασσα, αλλά και την κάθε πτυχή της ζωής στην περιοχή.
 

«Προτείνουμε στους πελάτες μας να επισκεφθούν και άλλα μέρη και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που προσφέρονται. Να τον πληροφορήσουμε για άλλες επιχειρήσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στη Ροδόπη, για το θέατρο της Μαρώνειας, το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής, το Φεστιβάλ του Φαναριού».
 
Η ίδια σαφώς και δεν στοχεύει σε πελάτες της «μίας σεζόν». Γι’ αυτό και επιδιώκει να θεμελιώσει έναν εναλλακτικό τρόπο άθλησης που θα αγαπήσουν και θα προτιμούν, ενώ στα μελλοντικά της σχέδια ανήκει η προσφορά κουπονιών για συχνούς πελάτες. Το βασικότερο, όμως, για την ίδια είναι να κάνει τον καθένα να νοιώσει ασφαλής και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.
 
Παρά το γεγονός ότι η «Water Sports Kουpi / ΚΟΥΠΙ» δραστηριοποιείται από τα τέλη του Μαΐου έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου, κυρίως από την περιοχή της Θράκης. Έχει, ακόμα, αναπτύξει συνεργασία με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται για πάνω από 30 χρόνια στον χώρο, προσφέροντας οργανωμένες εκδρομές, όπως την Riverland στον Νέστο και την North Sailing στην Κεραμωτή. 

«Στόχος μας δεν είναι το περιστασιακό κέρδος άλλα το όραμα να κάνουμε πράγματα ωφέλιμα για τον τόπο» 

«Στόχος μας δεν είναι το περιστασιακό κέρδος άλλα το όραμα να κάνουμε πράγματα ωφέλιμα για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά «το να εξοικειωθεί ο κόσμος με τα θαλάσσια αθλήματα είναι ένα στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε βήμα βήμα. Οι τουρίστες γνωρίζουν καλά την περιοχή μας για τη θάλασσά της, αν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει Κομοτηναίοι και Μαρωνίτες» συμπλήρωσε για να μιλήσει στη συνέχεια για τις περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνει η  ίδια.
 
Η «Water Sports Kουpi / ΚΟΥΠΙ» έχει όλα τα οφέλη μίας οικολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον επιχείρησης. Οι εμπνευστές της  αγαπούν τη θάλασσα και την αίσθηση του να ταξιδεύει κανείς σε αυτήν χωρίς να χρησιμοποιεί καύσιμα, όπως πετρέλαιο ή βενζίνη, που την μολύνουν. Προέβησαν, λοιπόν, σε μία έμπρακτη οικολογική κίνηση. 

«Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και θέλουμε να μειωθεί η χρήση καυσίμων, γι αυτό και όλα μας τα σκάφη είναι μη μηχανοκίνητα» 

«Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και θέλουμε να μειωθεί η χρήση καυσίμων, γι’ αυτό και όλα μας τα σκάφη είναι μη μηχανοκίνητα. Άλλος ένας στόχος είναι η μείωση της χρήσης πλαστικού εξ ου και σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάσθηκε στις 5 Ιουνίου κάνουμε έκπτωση 50% σε όποιον  μπει με το κανό μες στην θάλασσα και επιστρέφοντας επιστρέψει με ένα σκουπίδι το οποίο εντόπισε».
 

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στοχεύουν η  κ. Έφη Πάρτσια και ο αδερφός της, Χρήστος είναι η «ίαση» μέσα από τα θαλάσσια σπορ. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τον σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα «Περπατώ», για την δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας σε ΑμεΑ, ώστε να μπορούν να γνωρίσουν την θάλασσα με ασφάλεια.
 
Και επειδή ως νέα επιχείρηση που θέλει να εισάγει καινούργια στοιχεία στην περιοχή η «ΚΟΥΠΙ» προσφέρει τιμές γνωριμίας, η κ. Πάρτσια κλείνοντας πληροφόρησε ότι οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την χρήση, είναι, ωστόσο, αρκετά χαμηλές με την SUP στα 3 ευρώ, το διπλό καγιάκ στα 7 και το ποδήλατο θαλάσσης στα 8 ευρώ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις και να ζητούν πληροφορίες στην σελίδα της επιχείρησης στο Facebook «Water Sports Kουpi / ΚΟΥΠΙ» ή στο τηλέφωνο 694 804 7555.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.